Donald Trump Campaigns For President In Racine, Wisconsin

(SeaPRwire) –   Bekas Presiden dan calon Republikan semasa telah menyatakan bahawa dia telah pun memutuskan calon Naib Presidennya dalam pilihan raya 2024, tetapi masih ada satu lagi perkara yang perlu dia lakukan: memberitahu mereka.

Semasa perhentian Trump di Philadelphia dalam lawatan kempennya pada hari Sabtu, sama ada dia telah memutuskan calon pasangannya. Dia menjawab, “dalam fikiran saya, ya,” dan menambah bahawa “tiada siapa yang tahu” siapa pilihan itu. Menurut Trump, sesiapa pun yang menjadi pilihannya “kemungkinan besar” akan berada di perdebatan presiden CNN pada hari Khamis di Atlanta, yang pertama menentang lawan Demokratnya Presiden Joe Biden.

“,” katanya. “Saya rasa ramai orang akan datang.”

Dalam satu temu bual untuk , bekas Presiden itu mendakwa bahawa ramai orang telah meminta untuk menjadi Naib Presidennya.

“Semua orang mahu bekerja untuk saya. Dan ramai orang berkata, ‘Oh, adakah dia akan bekerja untuk saya? Oh, adakah dia akan menjadi Naib Presiden? Adakah dia akan menerima? Naib Presiden? Saya ada semua orang di negara ini menelefon saya merayu untuk menjadi naib presiden,” katanya kepada TIME.

Namun, untuk menapis pilihan, calon naib presiden berpotensi termasuk Gabenor Dakota Utara Doug Burgum, , dan Senator dan . 

Pada tahun 2016, Trump secara strategik memilih sebagai pasangannya—seorang konservatif fiskal dan sosial yang menghiburkan Republikan yang lebih tradisional dan meluaskan asas sokongan Trump. Soalannya ialah sama ada dia akan menggunakan strategi yang sama kali ini, atau menggandakan dengan asas MAGA-nya yang sudah setia.

Ini bukan kali pertama Trump menikmati untuk mempermainkan media mengenai keputusan VP-nya. Pada Januari, Trump mempunyai jawapan yang sangat serupa untuk moderator Fox News Bret Baier dan Martha MacCallum apabila mereka menanyakan siapa yang dia fikirkan untuk dipilih untuk menyertainya.

“Saya tidak boleh memberitahu anda,” katanya pada Fox News Town Hall di Des Moines menjelang kaukus Iowa. “Tetapi saya tahu siapa yang akan menjadi pilihan.”

Menurut NBC, penasihat kanan Trump, Brian Hughes, berkata kriteria utama kempen untuk memilih pasangan ialah “pemimpin yang kuat yang akan menjadi Presiden yang hebat selama lapan tahun selepas empat tahun penggalnya selesai.”

Walaupun pasangan itu kemungkinan besar akan berada di perdebatan presiden minggu depan, Trump telah pilihannya untuk Naib Presiden di bulan depan, yang berlangsung dari 15 Julai hingga 18 Julai di Milwaukee.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.