2024 Lyrical Lemonade Summer Smash Festival

(SeaPRwire) –   Rapper Travis Scott telah ditangkap oleh polis Miami Beach awal Khamis atas tuduhan kesalahan ringan menceroboh dan mabuk di khalayak ramai.

Polis Miami Beach mengesahkan penangkapan itu, tetapi tidak segera memberikan butiran. Scott, 33, membayar ikat jamin $650, yang bermakna dia akan dibebaskan kemudian pada hari Khamis, menurut rekod penjara Daerah Miami-Dade.

Jurucakapnya, Jamie Sward dan Alexandra Baker, tidak segera menjawab e-mel yang meminta komen, dan rekod penjara tidak menyenaraikan peguam untuk Scott. Agennya, David Stromberg, tidak segera menjawab mesej yang dihantar ke akaun LinkedIn beliau.

Scott, yang merupakan salah seorang nama terbesar dalam hip-hop dan nama sebenarnya Jacques Webster, mempunyai lebih daripada 100 lagu yang disenaraikan dalam Billboard Hot 100 dan mengeluarkan empat single yang menduduki carta: “Sicko Mode,” “Highest in the Room,” “The Scotts,” dan “Franchise.”

Sepuluh orang telah meninggal dunia pada persembahan Scott pada tahun 2021 di Festival Astroworld di Houston. Penonton berhimpit begitu padat sehingga ramai yang tidak dapat bernafas atau menggerakkan tangan. Mereka yang terbunuh, yang berumur antara 9 hingga 27 tahun, mati akibat sesak nafas, yang disamakan oleh seorang pakar dengan dihimpit kereta.

Peguam untuk mangsa mendakwa dalam saman bahawa kematian dan ratusan kecederaan di konsert itu disebabkan oleh perancangan yang cuai dan kekurangan perhatian terhadap kapasiti dan keselamatan pada acara tersebut.
Scott, penganjur Live Nation, dan yang lain yang disaman telah menafikan dakwaan ini, dengan mengatakan keselamatan adalah keutamaan mereka. Mereka berkata apa yang berlaku tidak dapat diramalkan. Saman terakhir diselesaikan bulan lalu.

Selepas siasatan polis, juri besar enggan mendakwa Scott, bersama-sama dengan lima orang lain yang berkaitan dengan festival tersebut.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.