Glastonbury Festival 2024 - Day One

(SeaPRwire) –   Seorang gadis kecil telah mengumumkan sesuatu yang “gila” kepada dunia pada awal pada hari Rabu: dia mempunyai teman lelaki.

Ketika wartawan BBC Colin Patterson meminta Elske yang berusia 5 tahun untuk mengulas lanjut tentang teman lelakinya yang baru, gadis kecil itu terus berkongsi namanya, dengan bangga berkongsi bahawa dia ialah “Toby Ogden.” Patterson kemudian berpaling kepada ibu bapanya, yang secara lucu mempunyai pendapat yang berbeza mengenai budak lelaki itu.

“Itu tidak bagi saya,” kata bapa gadis itu kepada Patterson, dengan berseloroh, sementara ibunya mengambil sikap yang lebih positif. “Tidak, dia baik. Mereka kawan baik,” katanya, berkongsi bahawa anak-anak itu akan menikmati minum teh [makan malam] bersama selepas Glastonbury.

Elske, yang menghiasi topi baldi dengan muka tersenyum yang ditampal di seluruhnya, akan berusia enam tahun esok. Menjelang hari jadinya yang besar, bapanya kelihatan melindungi ketika datang kepada anak perempuannya yang mempunyai teman lelaki.

“Ayah saya kata dia akan kunci dia dalam menara,” katanya, walaupun bapanya menafikannya. “Saya tidak pernah kata itu,” katanya kepada Patterson, menggelengkan kepala.

Momen comel itu disiarkan di BBC Breakfast, sebelum persembahan tahunan Glastonbury di Somerset, yang berlangsung dari 26 Jun hingga 30 Jun tahun ini.

Festival ini membawa peserta dari seluruh dunia untuk menonton beberapa artis muzik paling popular di dunia. Tahun ini, barisan Dua Lipa, Coldplay, SZA, dan Shania Twain, antara lain.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.