(SeaPRwire) –   Pam Paman Kate Middleton, Gary Goldsmith, berkata Putera Wales menangani penjelasan diagnosis kansernya “sangat baik” dalam temubual eksklusif dengan akhbar Sepanyol yang dikeluarkan pada 29 Mac.

“Saya telah berhubung dengan adik saya Carol [Middleton] untuk memastikan keponakan saya dalam keadaan baik. Saya fikir Kate menangani situasi itu dengan sangat baik, terutamanya dalam situasi yang sukar dan rumit,” kata Goldsmith, yang memberi jawapan dalam bahasa Inggeris, tetapi di terjemah ke bahasa Sepanyol untuk penonton. “Saya tidak kenal sesiapa lagi yang perlu menghadapi sesuatu seperti itu, menguruskan anak-anak mereka dan kemudian memberi penjelasan kepada media kebangsaan dan antarabangsa dalam situasi awam sebegini.”

Spekulasi mengenai kewujudan Kate dan kegemparan dalam talian selepas imej yang dimuatnaik ke akaun Kate dan tiga anaknya dipadamkan oleh agensi-agensi foto utama kerana ia kelihatan dimanipulasi secara digital. Dalam kenyataan yang dikongsi melalui media sosial, , dengan berkata: “Seperti kebanyakan jurugambar amatur, saya kadang-kadang cuba menguji kesan pengeditan. Saya ingin menyatakan rasa sesal saya atas sebarang kekeliruan yang disebabkan oleh gambar keluarga yang kami kongsi semalam.”

Spekulasi diselesaikan pada 22 Mac, selepas bahawa beliau didiagnosis dengan kanser selepas menjalani pembedahan perut yang dirancang pada Januari. Putera Wales kini menjalani “rawatan”

“Sulit untuk membayangkan bahawa mereka tidak terjejas oleh begitu banyak komen dan teori konspirasi,” kata Goldsmith, membincangkan keponakannya dan keluarganya. “Saya telah menghantar mesej kepada Kate supaya beliau tahu perasaan saya dan kasih sayang saya kepadanya.”

Goldsmith baru-baru ini muncul dalam rancangan , di mana beliau merupakan peserta pertama yang dikeluarkan melalui undian awam pada 8 Mac.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.