Homeland Security Secretary Mayorkas Holds Media Availability In Eagle Pass, Texas

(SeaPRwire) –   Perbincangan imigresen telah secara bersejarah dipenuhi dengan retorik perkauman dan konspirasi antisemitik. Idea-idea beracun ini kini menjadi tumpuan usaha untuk memecat Setiausaha Keselamatan Dalam Negeri Alejandro Mayorkas. Penyokong pemecatan di Kongres menuduh Mayorkas sengaja menjemput serangan penghijrahan. Ini berdasarkan teori “Penggantian Besar”, yang menjelaskan perubahan demografi sebagai rancangan terhadap orang putih, seringkali dicetuskan oleh Yahudi untuk melemahkan dominasi putih dan merebut kuasa.

Ahli Parlimen Marjorie Taylor Greene menulis surat tuduhan menuduh Mayorkas gagal dalam tugasnya “mencegah serangan” dan “membenarkan penyeberangan sempadan”. Ahli Kongres (R-TN) dan (R-LA) mendakwa bahawa Setiausaha Mayorkas secara sengaja menggalakkan lebih banyak imigresen. “Niat jahat” adalah ciri utama teori penggantian konspirasi – idea bahawa imigran dilokak ke Amerika Syarikat untuk mendominasi dan mengubah budaya serta politik Amerika. Seperti kata Ahli Parlimen Randy Weber, “Serangan penuh. Amerika Syarikat akan menjadi tidak dikenali…”

Ini satu perkara untuk menjalankan perjuangan politik yang agresif. Tetapi menggunakan teori konspirasi yang membenci terhadap seorang lelaki yang bukan sahaja yang pertama berketurunan Latin atau pelarian untuk memegang jawatan itu, tetapi juga berkait rapat dengan pelarian Yahudi dari penindasan dan warisan negara kita sebagai negara imigren. Ibunya dan datuk sebelah ibunya melarikan diri dari Romania ke Perancis, dan kemudian ke Cuba. Ketika dia hanya berusia satu tahun, Mayorkas dan ibu bapanya melarikan diri dari Cuba ke AS selepas revolusi Castro.

Semua ini berlatar belakang calon presiden yang disangka menuduh imigren “meracuni darah negara kita” – trope yang sama digunakan untuk merangsang orang Jerman terhadap Yahudi bagi “melindungi darah mereka sendiri.” Kebencian perkauman ini menghapuskan martabat manusia Yahudi dan membantu rakyat Jerman biasa untuk menerima pembunuhan sistematik enam juta Yahudi semasa Holocaust.

Saya adalah seorang budak lelaki Yahudi yang ditandai untuk mati di Poland yang diduduki Nazi dan saya diambil oleh pengasuh saya yang berketurunan Poland Katolik yang menyembunyikan identiti saya dan menyelamatkan saya daripada berkongsi nasib enam juta Yahudi, termasuk satu setengah juta kanak-kanak, yang dibunuh oleh Nazi. Kebencian dan penghapusan martabat manusia boleh merebak dalam masyarakat dan boleh merosakkan dan memusnahkan demokrasi jika kita tidak memperingatkan tanda-tanda amaran.

Anda tidak perlu menjadi mangsa Holocaust seperti saya untuk bimbang. Sebelum dia membuka tembakan membunuh 11 orang di penembak telah : “HIAS (organisasi pengurusan pelarian Yahudi) suka membawa penyerang yang membunuh rakyat kita. Saya tidak boleh duduk dan melihat rakyat saya disembelih. Sampah optik anda, saya akan masuk.” Pembunuh yang menembak di sebuah sinagog di Poway, CA mendakwa bahawa Yahudi bertanggungjawab terhadap genosid “Eropah putih.” Mayorkas telah memberi amaran awam terhadap pertumbuhan keganasan ekstremis yang diilhami konspirasi dan kebencian.

Pada intinya, saya telah hidup sebagai optimis dengan keyakinan dalam ketahanan demokrasi dan nurani orang baik. Tetapi hari ini, saya bimbang. Apabila konspirasi antisemitik, anti-imigresen digunakan untuk menjatuhkan pegawai awam Yahudi, yang , organisasi yang sama yang membantu membawa keluarga saya ke AS selepas Holocaust, organisasi yang sama yang disebut oleh pelaku serangan antisemitik terbesar dalam sejarah AS, radar saya berbunyi.

Saya tahu bahawa, bagi kebanyakan orang, dorongan untuk memecat Mayorkas adalah tentang politik. Memulihkan ketertiban sempadan kita adalah isu yang layak dipertikaikan secara bersemangat dan kita mengharapkan politikus untuk tidak bersetuju. Tetapi apabila politik itu melibatkan konspirasi, seperti “Penggantian Besar” yang menyebabkan keganasan sebenar terhadap Yahudi dan kumpulan lain, sejarah memanggil kita untuk menyedari, berbicara dan mempertahankan Setiausaha Keselamatan Dalam Negeri Alejandro Mayorkas serta demokrasi kita. Sudah tiba masanya untuk menghentikan sandiwara berbahaya ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.