USG Sheetrock 400 Practice

(SeaPRwire) –   Berikutan bintang muzik _country_ , sebuah video telah muncul semula di internet yang menunjukkan seorang Taylor Swift muda memuji Keith pada tahun 2005.

Keith memainkan peranan utama dalam tahun-tahun awal Swift. Dia membantu mengasaskan label rakaman pertama penyanyi “Cruel Summer”, _Big Machine_, bersama Scott Borchetta, tetapi untuk menumpukan perhatian pada labelnya sendiri, _Show Dog Nashville_. 

Dalam temu bual dengan _WSMV 4 Nashville_, Swift yang berusia 15 tahun berkata tentang Keith: “Anda berada dalam bilik bersamanya, dan anda dapat merasakannya. Terdapat kuasa di sana dan anda hanya berkata, ‘Ya Tuhan. Saya rasa saya tidak akan pernah sampai ke tahap di mana saya melihatnya dan berkata, ‘Ya Tuhan, itulah Toby Keith.'”

Sesetengah peminat muzik terkejut apabila mendapati Keith memainkan peranan penting dalam kerjaya awal Swift. “Saya langsung tidak tahu Toby Keith memberi Taylor Swift permulaannya,” seorang pengguna media sosial menyiarkan di _X (dahulunya Twitter.)_

Swift belum lagi memberi reaksi secara terbuka terhadap berita kematian Keith, yang meninggal dunia akibat kanser perut pada hari Isnin. Kedua-dua penyanyi muzik _country_ itu mempunyai pandangan politik yang sangat berbeza, dengan Keith paling terkenal dengan lagu pasca-9/11nya “Courtesy of the Red, White and Blue.” Lagu itu sering digunakan untuk menyatakan sokongan terhadap perang di Iraq.

Sebaliknya, Swift telah menyatakan sokongan secara terbuka untuk _Barack Obama_ dan . 

Keith juga terkenal dengan kecamannya terhadap _The Chicks (dahulunya dikenali sebagai Dixie Chicks)_ selepas salah seorang penyanyi mereka, Natalie Maines, memberitahu kepada orang ramai bahawa dia malu terhadap presiden ketika itu George W. Bush atas tindakannya berkenaan perang di Iraq. 

Keith membalas dengan mengedit gambar Maines di sebelah Saddam Hussein, dan membuat persembahan dengan gambar tersebut sebagai latar belakang semasa konsertnya. 

Walaupun dia tidak menyatakan Keith secara khusus, Swift telah memetik tindak balas terhadap Maines sebagai detik penting dalam kesedaran politiknya dalam dokumentari _Netflix_ pada tahun 2020,  Miss Americana. 

Sepanjang kerjaya saya, eksekutif label dan penerbit akan berkata, ‘jangan menjadi seperti Dixie Chicks,'” kata Swift. 

Swift juga mempunyai perselisihan dengan _Big Machine_, yang dibantu oleh Keith untuk mengasaskannya, selepas pengasasnya yang lain, Scott Borchetta, menjual label tersebut kepada Scooter Braun, memindahkan pemilikan enam album pertamanya kepada Braun. 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.