US-ENTERTAINMENT-MUSIC-GRAMMYS-AWARD-SHOW

(SeaPRwire) –   Taylor Swift membuat sejarah di Grammy selepas memenangi anugerah Album of the Year keempat untuk Midnights, menjadikannya orang pertama memenangi empat anugerah dalam kategori ini—mengatasi Frank Sinatra, Stevie Wonder, dan Paul Simon, yang semuanya berkongsi tiga anugerah. Dalam kejutan terakhir malam itu, anugerah itu diberikan oleh Celine Dion, yang tidak membuat penampilan awam baru-baru ini sejak diagnosisnya dengan sindrom badan kaku pada tahun 2022. Dion diperkenalkan oleh pengacara Trevor Noah selepas persembahan lagu baru pertama Billy Joel selepas 17 tahun.

Dion memberikan ucapan bergerak tentang kuasa muzik, kelihatan benar-benar gembira berada di atas pentas itu, sebelum menyampaikan patung untuk anugerah terbesar malam itu.

Selepas memenangi, Swift memeluk rakan kolaboratornya dengan bersemangat dan membawa beberapa, termasuk dan jurutera bunyi Laura Sisk, ke pentas semasa menerima anugerah sejarahnya. Penyanyi Midnights itu mengucapkan terima kasih kepada penerbitnya, termasuk Antonoff, dan meletakkan fokus kepada rakan Album of the Year dan kawannya, Lana Del Rey, yang ditampilkan dalam trek Midnights “Snow on the Beach.” Dia mengakhiri ucapannya dengan mengucapkan terima kasih kepada peminatnya dan berkata bahawa dia bersemangat untuk membuat persembahan di Tokyo, destinasi seterusnya bagi jelajah Erasnya.

Swift menewaskan persaingan ketat dalam SOS oleh SZA, Endless Summer Vacation oleh Miley Cyrus, The Age of Pleasure oleh Janelle Monáe, GUTS oleh Olivia Rodrigo, The Record oleh boygenius, World Radio Music oleh Jon Batiste, dan Did You Know There Was a Tunnel Under Ocean Blvd oleh Del Rey.

Sepanjang kerjaya Swift, dia dicalonkan untuk 52 anugerah Grammy, dan patung Album of the Year sejarahnya menandakan kemenangan ke-14nya.

Ini bukan satu-satunya anugerah yang dimenangi Swift malam ini. Sebelumnya, dia memenangi gramophone emas untuk Best Pop Vocal Album untuk Midnights dan bertajuk The Tortured Poets Department, yang akan dikeluarkan pada 19 April.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.