John Fetterman

(SeaPRwire) –   Harrisburg, Pa. — Senator Pennsylvania, dilihat memandu pada “kelajuan tinggi” pada pagi Ahad sebelum dia melanggar kereta lain di Interstate 70 di Maryland, menurut laporan polis negeri.

Laporan polis menyatakan Fetterman adalah punca kemalangan itu.

Kedua-dua kereta ditarik dan Fetterman, isterinya, Gisele, dan pemandu yang dilanggarnya semua dibawa ke hospital untuk kecederaan ringan, kata polis. Pejabat Fetterman awal minggu ini , mengatakan dia dirawat kerana bahu lebam dan dilepaskan dalam masa beberapa jam.

Awal tahun ini, senator Demokrat itu mengaku bersalah di Pennsylvania atas pertuduhan melebihi had laju sebanyak 34 mph (54 kph), menurut rekod mahkamah.

Kemalangan Ahad itu, sebelum pukul 8 pagi, berlaku selepas pemandu lain melihat Fetterman melepasi kenderaannya “pada kelajuan tinggi, jauh melebihi had laju yang ditetapkan,” kata laporan polis itu. Had laju di I-70 ialah 70 mph (113 kph).

Beberapa saat kemudian, Fetterman melanggar kenderaan lain yang dipandu oleh seorang wanita berusia 62 tahun, menurut laporan itu. Fetterman tidak diuji untuk alkohol atau penggunaan bahan, dan laporan itu tidak menyatakan dia terganggu.

Fetterman kembali ke rumahnya di Braddock, Pennsylvania, di mana dia memuat naik video bersama Gisele mengakui kemalangan itu, mengucapkan terima kasih kepada mereka yang mendoakan kesejahteraannya dan mengatakan bahawa itu bukan cara yang mereka inginkan untuk menghabiskan ulang tahun perkahwinan mereka yang ke-16.

Fetterman, 54, pada Mei 2022 ketika dia berkempen untuk kerusi beliau. Akibatnya, dia masih menghadapi beberapa masalah untuk bercakap dengan lancar dan memproses perbualan lisan dengan cepat, dan dia sering menggunakan peranti dalam pendengaran kongres dan perbualan rutin untuk menyalin perkataan lisan dalam masa nyata.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.