(SeaPRwire) –   Hanya lebih daripada dua tahun selepas musim keduanya, bahagian pertama Musim 3 akan akhirnya tayang di Netflix pada 16 Mei, dengan dua episod berikutnya tayang pada 13 Jun. Mengambil pelakon Nicola Coughlan sebagai Penelope Featherington, anak bongsu keluarga Featherington, dan Luke Newton sebagai Colin Bridgerton, anak lelaki ketiga keluarga Bridgerton, musim baharu ini telah diletakkan sebagai plot cinta-cinta antara kawan baik.

Episod akan datang akan menyelesaikan beberapa plot yang rumit yang dibina melalui dua musim pertama, terutamanya cinta monyet Penelope kepada Colin, dan kesan berterusan antara Penelope dan kawan baiknya Eloise Bridgerton (Claudia Jessie), anak perempuan kedua Bridgerton, adik beradik Colin, dan yang paling bertentangan di kalangan keluarga Bridgerton.

Berikut adalah yang perlu anda ketahui sebelum menonton Musim 3.

Identiti Lady Whistledown

Pada akhir musim pertama, kita mengetahui bahawa pengkritik gosip yang terkenal, Lady Whistledown, pembina dan pemusnah reputasi serta duri dalam mata Ratu (Goldie Rosheuvel) ialah tiada lain tiada bukan Penelope Featherington sendiri. Dan dalam musim itu juga, Eloise mendapati rahsia itu—dengan cara yang paling buruk.

Ketika awal Musim 2 Eloise mengaktifkan semula misinya, yang bermula pada musim sebelumnya, untuk mengungkap identiti Lady Whistledown, tetapi kali ini untuk meyakinkan penulis itu agar menulis mengenai perkara-perkara penting berbanding gosip. Dia akhirnya menjejaki pencetaknya dan berhubung dengan pembantu bengkel cetak, Theo Sharpe (Calam Lynch), yang menjemputnya ke mesyuarat hak sama rata. Penelope memberi amaran kepadanya bahawa melawat Theo membahayakan reputasinya, tetapi ini tidak menyekat Eloise daripada terus bertemu dengannya.

Lebih buruk lagi, Ratu juga sedang memburu Lady Whistledown, dan akhirnya menyangka dia ialah Eloise selepas menangkapnya menyelinap ke bengkel cetak. Ratu bertemu peribadi dengan Eloise dan menyindir bahawa nyawa beliau mungkin terancam jika tidak mula menulis dengan cara yang lebih memuji terhadap Mahkota. Penelope berfikir bahawa Ratu tidak akan pernah mempercayai bahawa sebenarnya dia ialah Lady Whistledown, jadi dia menulis mengenai tingkah laku skandal Eloise untuk mengalihkan perhatian Ratu Queen Charlotte—mengapa Lady Whistledown akan menulis sesuatu yang merosakkan tentang dirinya sendiri?—dan menyelamatkan nyawa Eloise.

Ia berjaya, tetapi Eloise menghadapi kerosakan yang ketara kepada reputasinya, yang meletakkan keluarga dalam kedudukan yang lebih teruk mengambil kira peristiwa lain dalam Musim 2. Satu komen dari Penelope di Bal Featherington pada episod terakhir musim itu secara tidak sengaja mendedahkan kepada Eloise bahawa Lady Whistledown sebenarnya adalah kawan baiknya sepanjang masa. Kedua-dua mereka berbalah hebat.

Eloise tentu sahaja marah kerana Penelope telah menulis mengenai kedua-dua keluarga mereka dengan cara yang merosakkan kedua-dua reputasi mereka. Dia juga menghina Penelope dengan memanggilnya “bunga dinding yang tidak bermaya”, yang pembuli Penelope yang lama Cressida Cowper (Jessica Madsen) telah katakan lebih awal dalam musim itu. Penelope, terluka dengan hinaan itu dan bosan dengan dianggap remeh, mengingatkan Eloise bahawa walaupun dia mungkin bercakap tentang melakukan sesuatu yang berbeza dengan hidupnya, dia, Penelope, sebenarnya telah melakukannya.

Trailer untuk Musim 3 menunjukkan bahawa Eloise telah menemui persahabatan yang tidak diduga dengan Cressida. Masih belum jelas bagaimana hubungan Eloise dan Penelope akan dipulihkan—jika ia boleh dipulihkan. Juga dipertaruhkan ialah rahsia itu sendiri. Adakah Eloise akan memberitahu sesiapa?

Penelope bukan satu-satunya “bujang lapuk”

Penelope menganggap dirinya seorang bujang lapuk kerana dalam tahun ketiganya di pasaran perkahwinan “tanpa prospek untuk menunjukkan”. Tetapi dia bukan satu-satunya—gadis nakal Cressida juga tanpa sebarang pengiring, walaupun kekayaannya, daya goda dan kecantikannya.

Kini kerana Penelope tidak lagi berkawan dengan Eloise, segitiga cinta musim ini mungkin hanyalah satu persahabatan platonic mengenai kasih sayang Eloise. Apakah yang Cressida ada untuk Penelope musim ini? Dan apakah yang akan dilakukan oleh Penelope dan Eloise tentangnya?

Francesca Bridgerton…wujud

Siapakah Francesca? Francesca ialah anak perempuan ketiga Bridgerton, dan yang paling jarang hadir. Walaupun dia kadang-kadang muncul dalam Musim 1, dilakon oleh Ruby Stokes, dia kebanyakannya berada di latar belakang untuk kebanyakan musim itu, dan kebanyakan berada jauh belajar alat muzik piano di rumah bibi di Bath dalam Musim 2. Kini dia kembali, dilakon oleh Hannah Dodd, dan giliran berikutnya untuk pengenalan masyarakat.

Penonton akan akhirnya mengenali Francesca misteri ini. Siapakah Bridgerton ini dalam lautan Bridgerton yang lain? Dan apakah yang dicarinya musim ini?

Apa yang dikatakan Colin musim lalu

“Sesuatu” Colin ialah mengembara. Ketika dia berada jauh, dia sering menghantar mesej kepada keluarga dan kawan-kawannya, dan kita mengetahui dalam Musim 2 bahawa Penelope benar-benar satu-satunya orang yang secara kerap membalas dan benar-benar mahu mendengar tentang pengembaraannya.

Pada akhir musim itu, Penelope mendengar beliau berbual dengan beberapa orang gentelmen di majlis tariangan ibunya mengejek idea untuk pernah mengadakan temuduga dengannya. Dia secara semula jadi sangat terkejut.

Dalam satu klip pra-tayangan yang dikeluarkan pada Mac, kita mengetahui bahawa Penelope telah berhenti reda untuk menulis balik kepada Colin, yang dia dapati menghairankan. Dia menghadapinya atas kata-kata yang menyakitinya, dan kini giliran Colin untuk berasa buruk tentang mengambilnya untuk dianggap—sebagai kawan. Colin cuba membaikinya dengan menawarkan untuk membantunya menjadi lebih yakin supaya dia akhirnya mendapat suami. Kerana itulah yang dilakukan kawan-kawan di England era Regency. Tidak ada apa-apa yang boleh pergi salah.

Usaha mengatur Anthony yang membawa malapetaka

Musim 2 mengikuti abang sulung Bridgerton, Anthony (), ketika dia membuat kekacauan besar dalam mencari isteri yang sempurna dengan mengadakan temuduga adik perempuan wanita sebenar yang dicintainya. Selepas Edwina Sharma (Charithra Chandran) meninggalkannya di altar selepas mendapati bahawa kakaknya, Kate (), telah membalas perasaannya, kedua-dua keluarga Bridgerton dan Sharma berada di ambang kemusnahan sosial.

Semuanya diselesaikan untuk mereka semasa majlis Featherington pada episod terakhir Musim 2, di mana Edwina memberi kebenaran kepada kedua-dua untuk menari, dan Ratu secara terbuka menyokong pasangan itu.

Satu klip dari Musim 3 menunjukkan mereka berkahwin dan penuh cinta, kelihatan dalam kedudukan sosial yang sempurna selepas musim sebelumnya. Klip yang sama menunjukkan bahawa Anthony kini mengikut kehendak adik perempuannya Francesca untuk musim pengenalan beliau, berbeza dengan bagaimana dia mengawal kehendak Daphne dalam Musim 1 dan hampir memusnahkan peluangnya.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.