Former President Trump Holds A Campaign Rally In Grand Rapids, Michigan

(SeaPRwire) –   Artikel ini merupakan sebahagian daripada The D.C. Brief, surat berita politik TIME. Daftar untuk menerima berita seperti ini ke dalam peti surat anda.

Ini mungkin akan dikenali di kalangan sejarawan masa depan sebagai Pilihan Raya Imigresen.

Isu ini telah mengatasi semua yang lain sebagai kebimbangan utama pengundi, baik dalam kaji selidik kebangsaan mahupun di kalangan mereka di beberapa negeri yang benar-benar penting sebagai medan pertempuran. Dan di kalangan pengundi yang boleh dipengaruhi, Presiden Joe Biden berada dalam keadaan yang jelas kurang menggalakkan, mengikut kaji selidik baru yang dikeluarkan minggu ini. Ketakutan terhadap jenayah pendatang dan komuniti yang terbeban menguasai zeitgeist di bahagian negara ini yang sangat berpecah, bekas Presiden Donald Trump mendapati dirinya berada dalam kedudukan yang lebih baik.

Wall Street Journal pada hari Rabu mengeluarkan satu set data yang besar daripada tujuh negeri medan pertempuran dan mendapati sangat sedikit alasan bagi Pasukan Biden untuk berasa ceria. Perikatan Demokratik jelas berpecah, dengan kehilangan yang ketara di kalangan pengundi hitam dan Latin, dan pengundi yang lebih muda. Jurang jantina juga menjadi lebih meragukan di kalangan lelaki di negeri-negeri medan pertempuran tersebut.

Kelemahan terbesar Biden? . Kerana bilangan orang yang ditahan oleh pihak berkuasa sempadan AS telah meningkat—kebanyakannya daripada yang ditangkap—kaji selidik kini imigresen dan keselamatan sempadan sebagai topik paling penting yang akan hasil Hari Pilihan Raya, mengatasi ekonomi pasca-pandemik yang membaik.

Tentu sahaja, ini tidak berlaku semalaman. Trump telah berterusan menghentak dram tentang imigresen bermula dari hari pertama beliau sebagai calon pada tahun 2015, cuba untuk menabur ketakutan dengan menghubungkan migrasi dan jenayah, walaupun warganegara asli Amerika Syarikat sebenarnya mempunyai kadar jenayah yang lebih tinggi. Hampir tiada hari berlalu apabila Trump tidak menyerang pendatang yang datang ke Amerika Syarikat secara haram. Pada bulan Februari, kira-kira 140,000 orang melakukannya, mengikut pegawai, dan Trump telah sangat gembira menyatakan pendatang baru tersebut, seringkali dengan cara yang merendahkan kemanusiaan, sebagai penjelasan untuk semua masalah Amerika Syarikat.

“Mereka bukan manusia. Mereka haiwan,” kata Trump minggu ini di Michigan.

Penyokong Biden dengan betul berhujah bahawa walaupun Trump mungkin mempunyai kelebihan di enam daripada tujuh negeri kaji selidik, bekas Presiden hanya memimpin secara statistik di dua negeri memandangkan ketidakpastian dalam kaji selidik. Sebenarnya, North Carolina dan Arizona adalah satu-satunya tempat di mana nombor Trump berada di luar kawasan kelabu, manakala Georgia, Michigan, Nevada, Pennsylvania, dan Wisconsin kekal sebagai pilihan raya yang boleh dipertikaikan.

Walaupun imigresen telah mempengaruhi hasil pilihan raya terdahulu, ia mungkin menjadi penentu yang unik pada tahun 2024. Dan fakta kekal bahawa majoriti pengundi secara amnya tidak mempercayai pendekatan Biden terhadap imigresen dan sempadan dan, sekurang-kurangnya di negeri-negeri tersebut, sedang memandang imej keras Trump sebagai alternatif yang boleh diterima. Dengan margin kira-kira 20 mata, pengundi di negeri-negeri medan pertempuran tersebut memberikan kelebihan kepada Trump dalam isu tersebut. Dan ia bukan terhad kepada imigresen sahaja; Trump jelas mendahului apabila pengundi diminta tentang inflasi, ekonomi, kesegaran fizikal dan mental untuk memegang jawatan, dan dalam beberapa perkara dasar luar negeri. Hanya apabila pengundi diminta tentang abortus dan ancaman yang lebih luas kepada demokrasi Biden pulih.

Masih, imigresen kekal sebagai isu utama—jika bukan isu paling penting—dalam kempen ini. Dan apabila pengundi diminta untuk memberi markah kepada pengendalian Biden, ia adalah F merah besar; sekurang-kurangnya 72% daripada mereka yang dikaji di negeri-negeri medan pertempuran mengatakan dasar imigresen dan sempadan sedang bergerak ke arah yang salah. Dengan kata lain: Biden gagal dalam topik yang, sekurang-kurangnya pada masa ini, mendefinisikan tahun pilihan raya ini.

Mengerti apa yang penting di Washington. .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.