Nicole Shanahan tiba di Gold House Gala di Vibiana di Los Angeles, pada 21 Mei 2022.

(SeaPRwire) –   Calon bebas presiden telah memilih peguam Silicon Valley yang kaya Nicole Shanahan sebagai rakan kerjanya, beliau mengumumkan selasa.

“Saya membawa seseorang dengan pengetahuan dalam tentang bagaimana teknologi besar menggunakan AI untuk memanipulasi orang awam,” kata Kennedy. “Saya mahu rakan yang mempunyai idea yang kuat tentang bagaimana untuk mengundurkan ancaman tersebut kepada demokrasi dan kebebasan kita.”

Pilihan rakan kerja Kennedy datang ketika beliau cuba menjamin tempat di kalangan undian serata negara dan terus membiayai usaha jauhnya untuk memenangi Putih. Beberapa minggu lalu beliau telah mempertimbangkan potensi rakan kerja yang menarik perhatian dalam Aaron Rodgers, bintang “Dirty Jobs” Mike Rowe, dan bekas pegulat WWE dan Gabenor Minnesota Jesse Ventura. Beliau memilih Shanahan, yang menjalankan yayasan swasta yang memberi tumpuan kepada hak-hak reproduktif, keadilan jenayah, dan alam sekitar, dan pernah berkahwin dengan pengasas bersama Google Sergey Brin.

Shanahan, 38 tahun, tidak mempunyai pengalaman politik tetapi menawarkan kuasa kewangan yang besar dan sambungan berharga dalam industri teknologi. Pada bulan Februari, beliau memberi $4 juta kepada PAC Super Kennedy yang berkaitan untuk iklan kontroversi dalam menyokong kempen Kennedy. Iklan itu, yang beliau biayai, dikritik oleh beberapa ahli keluarga Kennedy kerana menggunakan semula iklan kempen 1960 untuk bapa saudaranya, bekas Presiden John F. Kennedy. Shanahan juga pernah menyumbang kepada calon dan sebab Demokratik, termasuk $25,000 kepada jawatankuasa pengutipan dana Presiden Joe Biden pada 2020 dan $19,400 kepada Jawatankuasa Kebangsaan Demokratik pada tahun yang sama. Beliau juga pernah menyumbang kepada kempen Hillary Clinton, Marianne Williamson, dan Pete Buttigieg.

Kakitangan kempen Kennedy memberitahu TIME sebelum pengumuman naib presidennya bahawa beliau sedang mencari seseorang yang akan mewakili masa depan, dan sedar tentang cabaran teknikal yang dihadapi negara, termasuk kenaikan kecerdasan buatan. Shanahan, yang dibesarkan dalam kemiskinan dalam keluarga tunggal di Oakland, telah mengambil minat khusus dalam pertanian regeneratif dan penangkapan karbon, mengatakan kesihatan tanah dan biome usus adalah penting untuk meningkatkan kelangsungan reproduktif.

“Saya mahu naib presiden yang berkongsi semangat saya untuk makanan sihat dan bersih, pertanian regeneratif bebas kimia untuk tanah yang baik,” kata Kennedy. “Saya mendapati orang yang betul, dan antara lain beliau telah menggunakan teknologi terkini termasuk AI selama beberapa tahun untuk mengira akibat kesihatan yang membinasakan racun dalam tanah kita atau udara atau air dalam makanan kita teknologi.”

Kebanyakan pola menunjukkan Kennedy menjejak dalam angka dua digit, lebih baik daripada calon bebas sejak Ross Perot pada 1992, dengan usaha jauhnya menarik sesetengah pengundi yang tidak puas hati dengan dua parti utama. Calon bebas bekas Demokrat, Kennedy, 70 tahun, telah membina gabungan tidak menentu penyokong kanan, pengaruh New Age, , dan penganalisis Silicon Valley. Pakar politik memberi amaran bahawa kempennya boleh menimbulkan beberapa masalah kepada Demokrat dan Republikan dengan mengambil undi di negeri-negeri penting.

Pengumuman naib presiden Kennedy datang di tengah usaha berbulan-bulan untuk mendapatkannya pada kertas undian di semua 50 negeri, kebanyakan yang memerlukan calon bebas mempunyai rakan kerja. Semasa ini, beliau hanya menjamin akses kepada kertas undian di Utah—mungkin menghadkan jangkauannya kecuali beliau dengan cepat menavigasi keperluan kompleks akses kertas undian yang mahal di negeri-negeri lain. Kempennya menganggarkan usaha itu akan menelan lebih $15 juta dan memerlukan mengumpul lebih 900,000 tandatangan serata negara.

Kennedy mempunyai lebih $4.8 juta tinggal dalam akaun kempennya pada akhir Januari, mengikut penyata terkini dengan Suruhanjaya Pilihan Raya Persekutuan. American Values 2024, PAC super yang menyokong Kennedy, baru-baru ini memberitahu TIME ia telah mengumpul “lebih daripada bilangan tandatangan yang diperlukan untuk akses kertas undian RFK Jr. di Arizona, Michigan, Georgia dan South Carolina.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.