Robert De Niro, Donald Trump

(SeaPRwire) –   Pelakon Robert De Niro meminjamkan suaranya untuk iklan kempen pilihan raya semula yang baharu yang bertajuk “.”

Dalam video berdurasi 30 saat itu, De Niro memanggil Donald Trump, dengan merujuk beliau sebagai “tidak terkawal” dan mendakwa bekas Presiden A.S. itu tidak akan berhenti untuk mencapai “dendam”. 

Pelakon Hollywood yang memenangi anugerah Akademi itu telah menentang bekas Presiden itu, yang terbaru memanggil Trump “” pada Jimmy Kimmel Live!

Video itu bermula dengan De Niro membincangkan pencalonan Trump sebagai Presiden, membuat rujukan kepada pelbagai kontroversi. “Daripada tweet tengah malam hingga minum peluntur, hinggalah gas pemedih mata warganegara dan membuat sesi bergambar, kami tahu Trump tidak terkawal sebagai Presiden,” kata pelakon tersebut.

Penceritaan ini digandingkan dengan gambar Trump semasa kepresidenannya, termasuk beliau di hadapan Gereja Presiden selepas mengerahkan tentera persekutuan untuk mengosongkan protes selepas kematian George Floyd dan pertempuran seterusnya menentang ketidakadilan kaum.

De Niro kemudian menyatakan bahawa sebaik sahaja Trump kalah dalam pilihan raya 2020, dia “tersentak,” kata-kata tersebut di atas gambar bendera “Trump 2020” yang berkibar pada 6 Januari 2021, ketika penyokong Trump menyerbu bangunan Capitol semasa kemenangan presiden Biden disahkan.

Iklan tersebut beralih ke pilihan raya semasa: “Sekarang, beliau bertanding lagi, kali ini mengugut akan menjadi , untuk menamatkan perlembagaan.” 

Komen “diktator” merujuk kepada insiden di dewan bandar Fox News dengan penyiar Sean Hannity pada Disember 2023, apabila Trump berkata beliau tidak akan menjadi diktator—“kecuali hari pertama,” katanya. “Hari pertama, sempadan ditutup. Hari pertama dan setengah kami gerudi—gerudi, sayang, gerudi.”

Iklan Biden yang baharu itu juga menampilkan rakaman Trump dalam kempennya sendiri. Beliau memberi amaran: “Jika saya tidak dipilih, ia akan menjadi pertumpahan darah.”

Ketika kata-kata terakhir De Niro berkumandang dalam iklan tersebut, lebih banyak gambar penyokong Trump berkelip merentas skrin, termasuk kumpulan pro-Trump yang bertembung dengan polis dan memegang bendera “Stop the Steal”.

“Trump mahukan dendam, dan beliau tidak akan berhenti untuk mendapatkannya,” De Niro selesai.

Imej terakhir ialah Biden, yang memberi hormat kepada tentera Amerika Syarikat. Beliau berkata dalam suara latar: “Saya Joe Biden, dan saya meluluskan mesej ini.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.