The Royal Family Attend The 2024 Easter Mattins Service

(SeaPRwire) –   Raja Charles menyapa orang ramai selepas perkhidmatan gereja Easter di Windsor pada Ahad, menandakan penampilan awam utama pertamanya sejak diagnosis kansernya pada 5 Februari.

Raja dan isterinya, Permaisuri Camilla, melambai kepada orang ramai di luar kapel, dan bercakap-cakap dengan pengunjung selepas perkhidmatan. Mereka disertai oleh Duke dan Duchess of Edinburgh – Pangeran Edward dan Sophie – dan anak lelaki mereka, James, Earl of Wessex, bersama-sama dengan adik perempuan Raja, Puteri Anne, yang disertai oleh suaminya, Sir Timothy Laurence. Pangeran Andrew dan Sarah Ferguson, Duchess of York, juga hadir.

The Royal Family Attend The 2024 Easter Mattins Service

Raja Charles didiagnosis dengan jenis kanser yang tidak didedahkan semasa rawatan terkini untuk pembesaran prostat. Beliau terus menjalankan banyak komitmen diraja dalam peribadi, walaupun beliau menangguhkan tugas-tugas berwajah awam atas nasihat doktornya.

Hanya beberapa hari yang lalu, Raja tidak dapat menghadiri perkhidmatan Maundy Thursday tradisional dalam mesej audio yang dimainkan di perkhidmatan di Katedral Worcester. Permaisuri Camilla, yang menghadiri perkhidmatan seorang diri, secara besar-besaran telah membawa tugas-tugas awam yang mungkin jatuh kepada suaminya.

BRITAIN-ROYALS-EASTER

Perkhidmatan Easter tahun ini adalah urusan yang lebih kecil daripada biasa. Tidak hadir dalam sambutan adalah Puteri dan Pangeran Wales dan tiga anak mereka. Catherine, Puteri Wales, tidak hadir dari komitmen diraja awam sejak Krismas, selepas menjalani pembedahan perut yang dirancang pada Januari. Pada 22 Mac, dan sedang menjalani “pemulihan.”

Pada Januari, apabila diumumkan pertama kali oleh Istana Kensington bahawa Kate akan mengambil cuti dari tugas diraja, dijangka beliau akan kembali ke tugas diraja selepas Easter, walaupun kembalinya telah ditangguhkan sehingga beliau diberi kelulusan oleh doktornya.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.