Raja Charles III Tinggalkan Hospital Selepas Rawatan Untuk Bengkak Prostat

(SeaPRwire) –  
Raja Charles III telah didiagnosis dengan jenis kanser tertentu, Istana Buckingham mengumumkan Isnin.

Walaupun Raja baru-baru ini menjalani rawatan untuk bengkak prostat, Istana menyatakan diagnosisnya bukanlah kanser prostat. Kenyataan itu juga menambah bahawa raja mula menerima rawatan kanser.

“Raja bersyukur kepada pasukan perubatan kerana tindakan segera, yang memungkinkan berkat prosedur hospital beliau yang baru-baru ini. Beliau kekal optimis sepenuhnya tentang rawatannya dan berharap untuk kembali sepenuhnya ke tugas awam secepat mungkin,” kata kenyataan itu.

Tanggungjawab diraja Raja telah ditangguhkan, dengan ahli keluarga senior yang lain dijangka menggantikan beliau. Istana menambah beliau memilih untuk berkongsi butiran penyakitnya untuk “mencegah spekulasi” dan memahami orang ramai yang didiagnosis dengan kanser.

Kesihatan Raja menjadi tumpuan awam bulan ini sejak beliau dimasukkan ke hospital pada Jan. 26 untuk prosedur yang dirancang untuk membetulkan bengkak prostatnya, juga dikenali sebagai hiperplasia prostat benigna (HPB).

Ini adalah berita sedang berkembang, sila semak semula untuk kemaskini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.