(SeaPRwire) –   Raja Charles III memuji keberanian dan kekuatan rakyat Ukraine yang terus memberi inspirasi, ketika serangan tidak beralasan terhadap tanah, kehidupan dan mata pencarian mereka memasuki tahun ketiga yang tragis.

“Walaupun penderitaan dan kesakitan yang sangat besar yang ditimpakan kepada mereka, rakyat Ukraine terus menunjukkan heroisme yang selalu dikaitkan dengan mereka dengan sangat dekat. Ini adalah keberanian sejati, di hadapan keganasan yang tidak dapat dijelaskan.”

Raja Charles mengatakan dalam pesan itu bahawa beliau telah secara peribadi merasakan keberanian rakyat Ukraine – dari bertemu dan menyokong mereka di UK – sejak permulaan perang.

Beliau juga menyatakan bahawa beliau telah digalakkan kerana UK dan sekutu lain berada di garis hadapan usaha antarabangsa untuk menyokong Ukraine, dengan menyatakan bahawa “hati saya ikut mereka yang terlibat, kerana saya ingat mereka dalam doa dan fikiran saya.”

Pesanan Raja datang ketika beliau mengambil cuti dari tugas awamnya, kerana rawatan untuk bentuk barah yang tidak didedahkan.

Sementara itu, pemimpin Barat dan sekutu Ukraine yang lain menandakan ulang tahun perang pada Sabtu, 24 Februari, kerana konflik itu terus berlangsung.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.