Planned Parenthood voting

(SeaPRwire) –   Planned Parenthood, organisasi bukan untung yang menyediakan perkhidmatan kesihatan seksual dan reproduktif di seluruh Amerika Syarikat, mengumumkan bahawa mereka akan membelanjakan $40 juta menjelang pilihan raya 2024 dalam usaha untuk mempengaruhi perlumbaan utama di beberapa negeri swing, menurut .

Kumpulan itu berharap bahawa kemarahan terhadap , keputusan mahkamah Agung 1973 yang mencipta hak perlembagaan untuk mendapatkan pengguguran, akan membantu Presiden Joe Biden dan Demokrat Kongres utama.

Kebanyakan negeri yang dikawal oleh Republikan telah mengenakan sekatan pengguguran baharu sejak pembatalan Roe v. Wade, termasuk beberapa larangan pada setiap peringkat kehamilan.

“Pengguguran akan menjadi mesej pilihan raya ini, dan ia akan menjadi cara kita menggerakkan pengundi,” kata Jenny Lawson, pengarah eksekutif Planned Parenthood Votes, seperti yang dipetik dalam Associated Press. “Ia akan menjadi apa yang membolehkan kita menang.”

Kansas, Kentucky, Montana, dan Ohio, kesemua negeri yang biasanya mengundi Republikan, berpihak kepada penyokong hak pengguguran dalam langkah-langkah undi selepas keputusan Mahkamah Agung 2022. Pengundi di negeri-negeri swing lain seperti Arizona, Nevada, dan Florida juga akan mempunyai referendum pengguguran dalam undi mereka pada November.

Planned Parenthood pada awalnya merancang untuk menyasarkan usaha mereka pada lapan negeri medan pertempuran: Arizona, Georgia, Pennsylvania, Wisconsin, North Carolina, Montana, New Hampshire, dan New York. Mereka akan cuba menjangkau pengundi menggunakan pengintaian, panggilan telefon, iklan TV, dan surat.

Organisasi bukan untung itu sebelum ini membelanjakan $45 juta untuk menyokong kempen Biden pada tahun 2020 dan $50 juta untuk pilihan raya kongres pertengahan tahun 2022.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.