(SeaPRwire) –   Penyelamat sedang menggali lumpur dan bahagian jalan terowong yang runtuh Isnin untuk mencapai 40 pekerja terperangkap oleh tanah runtuh di tapak pembinaan.

Semua pekerja pembinaan selamat, pegawai polis Prashant Kumar berkata, menambah mereka telah dibekalkan dengan oksigen dan air. Beliau berkata penyelamat telah menubuhkan hubungan dengan individu terperangkap.

Runtuh itu berlaku Ahad di Uttarakhand, sebuah negeri berbukit yang disemai dengan kuil Hindu yang menarik banyak pelancong dan pelancong.

Pembinaan besar-besaran bangunan dan jalan raya telah berlaku dalam tahun-tahun kebelakangan ini di Uttarakhand. Pekerja terperangkap sedang membina bahagian laluan semua cuaca Chardham, projek utama menghubungkan pelbagai tapak ziarah Hindu.

Bilangan pekerja terperangkap disahkan Isnin oleh Rajesh Pawar, pengurus projek di Navyug Construction Company, yang menyelia pembinaan terowong itu.

bermula Ahad, dengan pihak berkuasa mengepam oksigen melalui paip ke bahagian terowong yang runtuh untuk membantu pekerja bernafas.

“Pasukan telah maju 15 meter (ela) ke dalam terowong, dengan tambahan 35 meter (ela) lagi untuk diliputi,” kata Kumar, menambah lebih daripada 150 penyelamat menggunakan peralatan penggerudian dan ekskavator membersihkan serpihan sepanjang malam.

Bahagian terowong yang runtuh kira-kira 500 kaki dari pintu masuk, pegawai memberitahu agensi berita Press Trust of India.

Pada Januari, pihak berkuasa negeri Uttarakhand memindahkan beratus-ratus orang ke tempat perlindungan sementara selepas kuil runtuh dan retakan muncul dalam lebih daripada 600 rumah kerana tanah runtuh di dan sekitar bandar Joshimath di kawasan itu.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )