(SeaPRwire) –   New York — Sebuah penerbangan Delta dari Detroit ke Amsterdam telah dialihkan ke Lapangan Terbang Kennedy di New York pada hari Rabu setelah penumpang dihidangkan makanan basi, kata pegawai syarikat penerbangan itu.

Penerbangan malam itu berlepas dari Detroit sekitar jam 11 malam Selasa dan mendarat di New York pada jam 4 pagi. “selepas laporan bahawa sebahagian daripada perkhidmatan makanan dalam penerbangan di Kabin Utama telah rosak,” kata jurucakap Delta dalam satu kenyataan.

Seorang jurucakap bagi Lembaga Pelabuhan New York dan New Jersey, yang mengendalikan lapangan terbang itu, berkata 14 daripada 277 penumpang pesawat itu serta 10 anak kapal telah dirawat oleh kakitangan perubatan semasa pesawat itu mendarat. Tiada seorang pun daripada mereka memerlukan rawatan di hospital.

Tidak jelas berapa ramai orang secara keseluruhan yang memakan makanan basi itu.

Delta berkata mereka akan menyiasat insiden itu.

“Ini bukan perkhidmatan yang Delta dikenali dan kami dengan ikhlas memohon maaf kepada pelanggan kami atas ketidakselesaan dan kelewatan dalam perjalanan mereka,” kata jurucakap Delta.

Lembaga Pelabuhan berkata penumpang sedang disediakan dengan bilik hotel dan semua penumpang akan ditempah semula untuk meneruskan perjalanan mereka.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.