(SeaPRwire) –   MATTESON, Ill. — Pegawai kecemasan mengarahkan pemindahan penduduk selepas sebuah kereta api barang tergelincir di pinggir bandar Chicago pada hari Khamis.

Kereta api itu tergelincir di kampung Matteson sekitar pukul 10:30 pagi. Tiada kecederaan dilaporkan.

Para pekerja sedang cuba menentukan sama ada terdapat bahan berbahaya yang bocor dari kereta api itu. Pegawai mengarahkan penduduk dalam lingkungan satu batu dari kejadian untuk berpindah.

Satu mesej di laman Facebook kampung itu memberi amaran kepada orang ramai untuk merancang pemindahan “jangka panjang” dan membawa ubat-ubatan dan bekalan bersama mereka ketika mereka berpindah.

Mesej The Associated Press yang ditinggalkan untuk pegawai kampung dan Ketua Polis Matteson Michael Jones yang meminta lebih banyak maklumat tidak segera dibalas.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.