The 57th Annual CMA Awards - Show

(SeaPRwire) –   Penyanyi muzik country Morgan Wallen telah ditahan selepas polis mengatakan beliau melempar kerusi dari bumbung tingkat enam bar baru yang dibuka di pusat bandar Nashville.

Wallen, 30, telah dibukukan masuk ke penjara awal Isnin atas tiga pertuduhan berbahaya yang tidak bertanggungjawab dan satu pertuduhan salah tingkah ringan, Tweet polis Metro Nashville.

Tuduhan itu berkaitan dengan kerusi yang dilempar dari bumbung Chief’s bar dan mendarat di Broadway berhampiran dua pegawai polis. Affidavit penangkapan menyatakan kerusi itu mendarat kira-kira tiga kaki dari pegawai, yang berbual dengan saksi dan mengkaji rakaman keselamatan. Saksi memberitahu pegawai bahawa mereka menonton Wallen mengambil kerusi, melemparnya ke atas bumbung dan tertawa tentangnya.

Peguam Wallen, Worrick Robinson, mengesahkan penangkapan awal Ahad dan berkata penyanyi itu bekerjasama sepenuhnya dengan pihak berkuasa. Beliau dibebaskan dari tahanan, dan mempunyai tarikh mahkamah yang dijadualkan pada 3 Mei.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.