Wind Farms in Spain's Galicia Region as Clean Energy Investment Reaches $1.8 Trillion

(SeaPRwire) –   (Untuk mendapatkan cerita ini dalam surat anda, daftar berlangganan surat berita TIME CO2 Leadership Report.)

Pada pandangan pertama, mungkin kelihatan bahawa Steelcase mempunyai perkara yang lebih besar untuk dikhawatirkan daripada kesan karbonnya. Sebagai pembuat perabot pejabat untuk syarikat-syarikat besar di seluruh dunia, syarikat itu menghadapi persekitaran perniagaan yang mencabar kerana pekerja bekerja dari rumah dan pejabat kekal tidak diduduki.

Tetapi CEO Sara Armbruster menyatakan bahawa persekitaran perniagaan hanya menguatkan hujah untuk usaha kelestarian syarikat itu. Pelanggan korporat besar secara rutin meminta maklumat mengenai kesan karbon produk Steelcase, katanya, dan program kelestarian telah menjadi faktor dalam membuat keputusan pembelian perabot pejabat. Dengan itu, syarikat itu telah menggandakan peratusan kandungan kitar semula dalam pembungkusannya sejak 2020, memasang panel suria di loji pembuatan, dan melancarkan program untuk membantu pembekalnya mengurangkan pelepasan gas rumah hijau mereka sendiri.

“Intipati ialah terdapat kes kuat perniagaan,” katanya kepada saya pada Januari. “Pada akhirnya, terdapat permintaan dan jangkaan pelanggan yang mendalam.”

Pengalaman Steelcase mungkin tidak akan difikirkan, mengingat dalam bulan-bulan kebelakangan ini, dakwaan iklim korporat telah dikecam. Beberapa pelabur konservatif menyatakan bahawa syarikat hanya perlu memberi tumpuan kepada pulangan kewangan manakala beberapa penyokong iklim mengecam tindakan iklim perniagaan sebagai ‘hijau palsu’. Ramai pakar menunjukkan realiti yang sederhana: kebanyakan pengguna tidak bersedia membayar lebih untuk produk agar hijau.

Tetapi semua hujah itu mengabaikan fakta bahawa pasaran sedang berubah, dan tidak kira apa yang dilakukan pengguna runcit, syarikat-syarikat besar semakin mahu membeli barangan hijau. Memang, banyak syarikat-syarikat besar itu semakin peka terhadap butiran komitmen pembekal mereka. Armbruster menyatakan soalan berkaitan iklim yang diterima Steelcase daripada pelanggannya semakin canggih, dan sering menerima pertanyaan daripada pegawai kelestarian korporat.

“Terdapat bahagian yang signifikan dan berkembang daripada soalan berkaitan komitmen kami kepada planet,” katanya.

Steelcase tidak bersendirian. Satu pertiga syarikat yang disoal selidik antara Januari dan Februari oleh Chief Executives for Corporate Purpose (CECP), sebuah pertubuhan bukan untung yang membantu perniagaan melaksanakan program yang memberi kesan positif kepada masyarakat, berkata mereka menerima soal selidik kelestarian daripada pelanggan mereka. Dan 21% daripada 119 responden kepada soal selidik, dikongsi secara eksklusif dengan TIME, berkata mereka menghantar soal selidik sedemikian kepada pembekal mereka. Tiga kebimbangan utama syarikat yang menghantar soal selidik semuanya berkaitan dengan perubahan iklim: kesan karbon, pelepasan gas rumah hijau, dan tenaga boleh diperbaharui.

Perniagaan harus menjangkakan trend ini akan berterusan. Ramai syarikat besar telah menetapkan sasaran iklim yang mengetat secara berperingkat. Sasaran itu akan memerlukan mereka untuk membangunkan hubungan lebih mendalam dengan pembekal mereka ketika mengukur, dan cuba mengurangkan, pelepasan rantaian bekalan. Dan bilangan peraturan iklim, juga, akan meningkatkan tekanan ke atas syarikat untuk mula menangani isu ini secara langsung. Contohnya, peraturan pendedahan iklim Kesatuan Eropah, misalnya, akan mengenai perniagaan AS dengan kehadiran yang signifikan di benua itu pada 2025. Di Eropah, dan seperti kebanyakan dunia, pengambil risiko awal akan mendapat ganjaran.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.