Donald Trump Campaigns In Portsmouth, NH Ahead Of Primary

Artikel ini adalah sebahagian daripada The D.C. Brief, surat berita politik TIME. Daftarkan diri anda untuk menerima berita seperti ini ke dalam peti surat anda.

(SeaPRwire) –   Pemimpin kolej, lobi mereka, dan dermawan mereka telah merasakan kebimbangan rendah-meresap selama berbulan-bulan tentang apa yang bermakna satu penggal kedua Donald Trump bagi institusi mereka. Akademik telahpun bimbang tentang janji Trump untuk menggantikan sistem akreditasi untuk memihak lebih kepada asas “pro-Amerika” dan untuk memasang rejim hukuman cukai dan denda terhadap sekolah yang dilihatnya sebagai “terlalu woken.” Kemudian, Hamas menyerang Israel pada 7 Oktober, Israel bertindak balas dengan kuasa yang amat berlebihan, dan landskap dinamik politik Amerika terhadap kampus-kampus universiti menuju pilihan raya November dipertegas.

Walaupun pemimpin negeri, tempatan, dan kampus mahu percaya bahawa mereka autonomi daripada jangkauan Washington, itu hanyalah mitos semata-mata. Walaupun kolej dan universiti cenderung menjadi kawasan liberal yang selamat jauh daripada Trumpisme dan mesra kepada arahan pentadbiran Demokratik, ini lama menjadikan mereka sasaran kegemaran gerakan MAGA walaupun sebelum ia mempunyai nama. Kini, dengan Trump sebagai calon parti Republikan yang dianggap untuk Rumah Putih, pemimpin kolej perlu memberi perhatian kepada apa yang ditakuti beliau.

Catatan daripada penggal pertama Trump ada untuk dilihat oleh semua. Kementerian Pendidikan Trump telah meluluskan peraturan yang menubuhkan sistem separuh kehakiman untuk mereka yang dituduh serangan seksual di kampus, memberi hak buat kali pertama kepada pesalah yang didakwa dan menyempitkan takrifan serangan seksual. Beliau telah menghalang universiti yang terlibat dalam program DEI daripada menerima wang persekutuan, menjadikan lebih sukar bagi pelajar antarabangsa untuk menghadiri kampus-kampus AS, dan memberi hak kebebasan bersuara kepada konservatif untuk wang penyelidikan. Jabatan Kehakiman beliau telah menghalang usaha untuk memansuhkan program afirmatif, Kementerian Pendidikannya memudahkan kolej-kolej keuntungan dan dalam talian untuk diiktiraf sebagai institusi penuh, dan program berorientasikan kerjaya yang prestasi lemah telah dikembalikan ke dalam campuran pembiayaan selepas dipanggil sebagai penipuan oleh penyelia Obama era. Selain itu, beliau secara terbuka mengancam status bebas cukai kolej-kolej dan memberitahu Jabatan Perbendaharaan untuk meninjau “indoktrinasi” usaha di kampus.

Dengan terang-terangan: institusi akademik arus perdana telah melihat bagaimana agenda Trump berlawanan dengan matlamat mereka, dan mereka mengawasi Trump di landasan kempen 2024 dengan janji sikap lebih agresif terhadap asas-asas akademik dan kemandirian mereka. Perang terbuka dengan Trumpisme adalah satu yang tidak dapat dimenangi oleh akademik, tetapi potensi kembalinya beliau ke Oval Office juga tidak boleh diabaikan.

“Jika anda adalah presiden kolej, anda akan memegang meja anda dengan erat,” kata Michael Itzkowitz, timbalan ketua staf bagi bahagian pendidikan tinggi di Kementerian Pendidikan era Obama dan kini pengasas dan presiden Kumpulan HEA, sebuah firma perundingan. “Satu penggal kedua Trump boleh bermakna bencana bagi mereka yang prihatin tentang kejayaan pelajar. Satu penggal kedua Trump membuka pintu kepada banyak pelaku buruk, dasar buruk, dan institusi subpar.”

Jika Trump memenangi presiden sekali lagi, beliau akan memperoleh kuasa yang besar ke atas universiti-universiti negara untuk empat tahun lagi dan menanam kesannya ke atas graduan untuk jauh lebih lama. Wad besar wang persekutuan yang tersedia kepada universiti-universiti – terutamanya selepas 2013 pembaharuan pinjaman pelajar mengecilkan bahagian pemberi pinjaman swasta hanya kira-kira 13% dan meninggalkan beban hutang pelajar di atas daftar persekutuan – sudahpun diedarkan dengan syarat, memberi Kementerian Pendidikan AS fleks yang tidak boleh ditandingi sering di bawah asas keadilan. Jabatan Hak Asasi Manusia kementerian sering dianggap agensi kedua terbesar jenisnya di seluruh kerajaan, dengan senarai tugas menyentuh segala-galanya daripada rancangan pelajaran, sukan sekolah, tandas, buli, dan perbelanjaan adil dari pra-P d hingga pengajian tinggi. Jika kolej dan pelajar mereka mahu wang tunai, mereka perlu mematuhi beberapa perintah kerajaan. Selain itu, wang penyelidikan persekutuan mengalir ke makmal dan institut kolej. Lebih separuh daripada belanjawan tahunan $90 bilion dalam jumlah keseluruhan perbelanjaan akademik ke atas P&P di negara ini datangnya daripada bajet persekutuan, mengikut laporan yang diterbitkan tahun lalu. Laluan itu adalah nadi hayat utama universiti-universiti besar dan kolej seni liberal kecil.

Agenda penggal kedua Trump termasuk pelbagai idea yang pihak pengurusan pengajian tinggi sudah bersedia melawan.

“Tiba masanya untuk mengambil semula institusi pendidikan kita yang dahulunya hebat daripada Kiri jauh, dan kita akan lakukan itu,” kata Trump tahun lalu. “Senjata rahsia kita akan menjadi sistem akreditasi kolej.”

Majlis akreditasi adalah salah satu penjamin keselamatan yang paling dihormati terhadap organisasi berlepas-lepas untuk menipu pelajar dan pembayar cukai. (Trump University, misalnya – yang di bawah perjanjian yang mengakui tiada salah laku tetapi terpaksa membayar $21 juta kepada peserta yang mendakwa penipuan dan $4 juta kepada Pejabat Peguam Negara New York – tidak diakreditasi dan oleh itu tidak layak untuk bantuan pelajar persekutuan atau pembiayaan.) Trump telah mengancam untuk memecat akreditor sedia ada dan mengarahkan Kementerian Pendidikannya hanya mempertimbangkan penilaian penasihat kegemarannya, menghukum universiti elit dan memberi ganjaran kepada institusi ijazah penipu sayap kanan.

Selain itu, Trump telah bersumpah untuk memaksa universiti membersihkan pentadbir DEI, menawarkan pilihan ijazah ringkas harga, dan mengajar kurikulum yang menghormati “tradisi Amerika dan tamadun Barat.” Beliau telah bersumpah untuk membersihkan “fanatik radikal dan Marxis” daripada Kementerian Pendidikan. Di landasan kempen, beliau membuat tuntutan melampau untuk membatalkan Kementerian Pendidikan sepenuhnya.

Idea paling berani Trump ialah Akademi Amerika Kebangsaan, universiti dalam talian percuma, penuh ijazah yang akan menjadi penyeimbang terhadap universiti yang dianggapnya “terlalu woken.” Usaha sedemikian pasti akan ditentang bahkan dalam Kongres dikuasai Republikan; tidak mungkin projek itu dibiayai dengan “mengenakan cukai, denda, dan menuntut” pesaing sedia ada. Bahkan Wall Street Journal konservatif pun menganggap ini sebagai idea yang buruk. Kurikulum kebangsaan tunggal sukar diterima kebanyakan konservatif, dan Demokrat tidak perlu lebih 10 minit dalam mesyuarat otak Zoom untuk melabelkan agenda ini sebagai indoktrinasi MAGA.

“Saya tidak fikir ramai orang membuat rancangan serius bagi kerajaan persekutuan untuk memulakan sebuah universiti. Ada banyak perkara lain yang boleh dilakukan,” kata Michael Brickman, penasihat kanan kepada Timbalan Menteri Pendidikan semasa zaman Trump.

Brickman, kini felo di Institut Enterprise Amerika yang bercorak konservatif, menunjuk kepada perubahan akreditasi sebagai usaha yang lebih serius yang boleh memaksa pendekatan baru. “Adakah terdapat masalah dalam pertanggungjawaban pendidikan tinggi, dan adakah sebahagian daripada masalah itu akreditasi? Ya, Anda boleh percaya ia,” katanya. “Buat kali pertama dalam banyak dekad, terdapat kolej-kolej dan universiti-universiti baru. Terdapat agensi-agensi akreditasi baru. Saya fikir semua orang, terlepas pandangan politik mereka, ingin melihat inovasi baru dan percubaan baru dalam pendidikan tinggi untuk lebih baik melayani pelajar. Tetapi realitinya adalah idea-idea baru jarang datangnya daripada pemain sedia ada.”

Bagi Trump dan usahanya mengekalkan sokongan pangkalannya, penggunaan penyuluh di padang kampus adalah visual yang baik, walaupun jumlah pengundi putih yang tidak pernah ke kolej berkurangan dengan setiap pilihan raya. Pada , Trump memenangi semua pengundi bukan kolej dengan tujuh mata, tetapi pada , beliau hanya memenangi mereka dengan dua mata. Pasukan Trump memerlukan orang yang pernah digelarnya “orang yang sangat kurang dididik” untuk muncul lagi, dan menyerang kolej mungkin satu laluan yang boleh.


Serangan Hamas dan tindak balas Israel memberi fokus dan meningkatkan kemarahan Trump terhadap institusi pengajian tinggi. Pada hari berdarah itu yang membunuh orang Israel dan enam bulan seterusnya yang meninggalkan hampir orang Palestin mati, peperangan terbaru di Timur Tengah menjadi isu politik untuk tahun pilihan raya ini – terutamanya di kampus-kampus kolej, di mana pembelaan serangan mengejut Hamas, kritikan terhadap tindak balas Israel, dan alam sekitar boleh sering merosot ke arah antisemitisme.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Ia memberi Trump dan