Apples Never Fall - Limited Series

(SeaPRwire) –   Amaran: Post ini mengandungi maklumat mengenai akhir siri Apples Never Fall di Peacock.

Selama kebanyakan siri ini yang dilancarkan secara menyeluruh minggu ini di Peacock, keluarga Delaney—adik-beradik Troy (Lance Henriksen), Amy (Linda Emond), Logan (Conor Merigan-Turner), dan Brooke (Essie Randles) dan bapa mereka, Stan (Dennis Quaid)—telah mencari jawapan mengenai mengapa ibu mereka yang dicintai, Joy (Jane Seymour), tiba-tiba hilang. Apabila pencarian mereka untuk Joy berubah daripada laporan orang hilang kepada kes pembunuhan yang berpotensi yang menamakan Stan sebagai suspek utama selepas rakaman perbualan panas (dan kelihatan ganas) antara mereka muncul, ketegangan dalam keluarga meningkat, mendedahkan rahsia dan kebencian lama antara adik-beradik dan bapa mereka. Lebih menyulitkan lagi kehilangan Joy adalah pertemuan yang kelihatan kebetulan yang keluarga ini alami dengan Savannah, seorang wanita asing dengan latar belakang yang kabur, yang muncul di pintu rumah mereka hanya beberapa bulan sebelumnya.

Seperti keluarga mereka yang kelihatan sempurna, semuanya tidak seperti kelihatan dengan kehilangan Joy—dengan kejutan akhir episod yang menyebabkan mereka yang paling dekat dengannya mempersoalkan apa yang sebenarnya mereka ketahui tentang dia.

Apa yang berlaku pada akhir Apples Never Fall?

Untuk kebanyakan siri, kecuali episod pertama, Joy kelihatan dalam kilasan balik dan kenangan seperti yang dikongsikan oleh anak-anaknya dan suaminya, yang takut bahawa dia mungkin tidak hanya hilang, tetapi mati. Itu semua berubah pada saat-saat akhir episod kedua terakhir, apabila ia mendedahkan bahawa Joy tidak sahaja masih hidup dan sihat, tetapi dia telah bersembunyi di rumah Savannah di Georgia.

Dalam episod akhir, ia mendedahkan bahawa Joy menghubungi Savannah selepas dia terjatuh dari basikalnya dan cedera. Sebaik sahaja kemalangan itu berlaku, dia menghubungi semua anak-anaknya untuk meminta bantuan, tetapi tiada satu pun daripada mereka akan menjawab panggilannya selepas terdedah beberapa tahun kemudian bahawa dia bertanggungjawab terhadap pemain tenis bintang Harry Haddad memecat Stan sebagai jurulatihnya ketika dia masih pelajar di akademi tenis mereka, satu peristiwa yang mempunyai kesan lebih besar untuk keluarga dan akademi mereka. Ia juga sumber ketegangan lama di rumah tangga mereka. Selepas Stan dan Joy mempunyai perbualan panas berikutan kejatuhan Joy (yang menyebabkan bunyi pada rakaman, yang ternyata adalah trofi tenis mereka jatuh ke tanah dan bukan keganasan rumah tangga), dia terserempak dengan kad ucapan terima kasih dari Savannah, yang meninggalkan rumah keluarga Delaney beberapa bulan sebelumnya selepas dia memulakan pendedahan bahawa Joy adalah orang yang memberitahu bapa Harry untuk berhenti bekerja dengan Stan. Dalam kad ucapan terima kasih itu, Savannah menyertakan nombor telefonnya, yang dipanggil Joy secara spontan, membawa kepada pertemuannya dengan Savannah di sebuah bar—dan meninggalkan telefon bimbitnya di rumah.

Di bar, Joy menghadapi Savannah mengenai berbohong tentang identitinya dan meninggalkan, tetapi kerana dia bosan dengan keluarganya menganggapnya sebagai yang diberikan, dan tidak percaya bahawa mereka akan mencarinya, dia memutuskan untuk pergi bersama Savannah ke rumahnya yang terpencil di Georgia, untuk mengambil “cuti daripada menjadi Joy Delaney”; terdapat liputan telefon bimbit terhad dan Savannah memotong kabel talian tetap sebaik sahaja mereka tiba di rumahnya.

Joy dengan bahagianya jauh dari jangkauan di Georgia sehingga dia mengetahui daripada salah seorang jiran Savannah bahawa telah berlaku taufan yang menimpa Palm Beach dan memberitahu Savannah bahawa dia perlu pulang. Savannah cuba menahannya daripada pergi, tetapi akhirnya bersetuju untuk mengantarnya kembali ke Florida. Semasa perjalanan, dia mendedahkan identiti sebenarnya dan mengapa dia datang ke rumah keluarga Delaney, akhirnya menjadi begitu tertekan sehingga menyebabkan kemalangan kereta dan melarikan diri dari tapak kemalangan.

Apakah identiti sebenar Savannah?

Semasa mencari beg untuk memasukkan barang-barangnya untuk kembali ke rumah, Joy menemui beg tote penuh kad pengenalan palsu, perintah perlindungan terhadap seorang wanita bernama Lindsay Haddad, dan senjata api—mengesahkan syak wasangkanya bahawa Savannah tidak pernah menjadi siapa yang dikatakannya. Sementara itu, keluarganya di rumah juga telah mendedahkan bahawa Savannah bukan wanita yang ditindas oleh teman lelakinya (Troy mendedahkan bahawa dia telah mencuri latar belakangnya dari rancangan bual bicara siang hari) tetapi sebaliknya Lindsay Haddad, adik perempuan bekas pelajar Stan, Harry. Keluarga mengesahkan ini selepas mendapati foto kanak-kanaknya bersama Harry di rumah mereka.

Adik-beradik Delaney dan Stan menghubungi Harry, yang menjelaskan bahawa dia mempunyai perintah perlindungan terhadap Lindsay, yang menjadi tidak stabil sejak dia dan bapanya meninggalkan rumah untuk teruskan kerjaya tenisnya, situasi yang diperburuk lagi oleh ibu Harry dan Lindsay yang zalim. Apabila Lindsay mengantar Joy pulang, dia mendedahkan mengapa dia menargetkan keluarga Delaney. Dia mahu memecahbelahkan keluarga mereka yang kelihatan sempurna kerana dia menyalahkan mereka atas zaman kanak-kanaknya yang tidak bahagia bersama ibunya yang zalim. Dia percaya bahawa kerana Harry berhenti bekerja dengan Stan, ia memberi bapanya dan adiknya sebab untuk meninggalkan rumah untuk mencari jurulatih baru—dan meninggalkan Lindsay seorang diri bersama ibunya, yang membuatnya merasa ditinggalkan dan tidak dicintai. Walaupun Joy dan Lindsay telah menemui persamaan kedua-duanya merasa kurang dihargai oleh keluarga mereka, Joy sedar bahawa Lindsay tidak stabil dan lebih cenderung untuk menyakitinya daripada kehilangannya.

Apakah maksud akhir Apples Never Fall untuk keluarga Delaney?

Walaupun kemalangan kereta itu teruk, Joy diselamatkan oleh polis dan dapat kembali ke keluarganya di Palm Beach, di mana dia mengejutkan mereka dengan muncul semula hidup dan sihat. Selepas Stan dibebaskan dari penjara, keluarga terpaksa menghadapi banyak rahsia terbuka. Logan memutuskan untuk berpindah ke Washington untuk bersama Indira, Brooke menghadapi keraguan tentang pertunangannya, Troy bersetuju membenarkan isterinya terdahulu memiliki embrio beku mereka, Amy kelihatan teruskan romantiknya dengan Simon. Stan mendedahkan ciri-ciri kezaliman bapanya dan mengapa dia “menghilang” sepanjang perkahwinan mereka untuk mengelakkan mengulangi sejarah keluarganya dan Joy jujur dengan keluarganya tentang merasa kurang dihargai dan dianggap. Keluarga Delaney bersetuju untuk bekerja sama tentang menjadi lebih terbuka tentang perasaan mereka dan mempunyai kurang rahsia antara satu sama lain.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.