Anugerah GRAMMY Tahunan ke-66 - Pameran

(SeaPRwire) –   Taylor Swift, dengan album beliau yang menang “Midnights” dan , mencatat sejarah Grammys pada malam Ahad itu. Namun Swift, yang tidak asing lagi dengan setiap interaksi yang diteliti dan dikritik oleh orang ramai, turut dikritik oleh sebilangan pengguna media sosial berikutan kejadian janggal di pentas, apabila beliau seolah-olah mengabaikan penyelaras, Celine Dion.

Dion membuat penampilan mengejut yang jarang berlaku untuk mengumumkan anugerah Album Terbaik pada majlis Grammy di Los Angeles selepas banyak mengelakkan penampilan di khalayak ramai sejak penyanyi Kanada itu mendedahkan pada Disember 2022 bahawa beliau telah didiagnosis dengan , penyakit neurologi yang jarang berlaku yang menyebabkan otot kaku dan kekejangan.

Dion disambut dengan sorakan ketika penonton, termasuk Swift, bersorak dan menyanyi bersama Dion menyanyi semula lagu The Power of Love yang terkenal pada tahun 1993. Namun selepas Dion, 55, mengumumkan Swift, 34, sebagai pemenang anugerah tersebut, Swift yang terkejut melangkah ke pentas dan kelihatan mengabaikan ikon industri tersebut apabila beliau mengambil patung gramofon dari tangan Dion sebelum meneruskan ucapan penerimaan anugerah yang tidak menyebut Dion langsung.

Kejadian itu dengan cepat mencetuskan kontroversi dalam talian, dengan penonton bertindak balas terhadap apa yang mereka lihat sebagai pengabaian yang biadab.

Ada juga yang membandingkan interaksi Swift dengan Dion dan , yang memberikan anugerah pertama Grammy kepada Cyrus, selepas lagu hit Cyrus “Flowers” dinobatkan sebagai Persembahan Solo Pop Terbaik. Cyrus berbual sebentar dengan Carey secara luar mikrofon sebelum memulakan ucapan penerimaan anugerahnya dengan berkata: “MC ini akan menyokong MC ini buat masa ini, kerana ini adalah terlalu ikonik.”

Kemudian pada malam itu, seolah-olah untuk menunjukkan bahawa tiada sebarang perselisihan antara Swift dan Dion, foto menunjukkan kedua-dua wanita itu tersenyum dan berpelukan satu sama lain disebarkan di media sosial. 

Namun tidak semua orang berpuas hati, dengan ada yang membuat spekulasi——bahawa foto itu merupakan percubaan bijaksana untuk meredakan kritikan yang semakin memburuk.

“Apabila saya berkata saya gembira berada di sini, saya benar-benar bermaksud dari hati saya,” kata Dion sebelum menyampaikan anugerah kepada Swift. “Mereka yang cukup bertuah untuk berada di Anugerah Grammy mesti jangan pernah mengambil mudah kasih sayang dan kegembiraan yang luar biasa yang dibawa oleh muzik dalam hidup kita dan orang-orang di seluruh dunia.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.