Donald Trump Holds Campaign Rally In Rome, GA

(SeaPRwire) –   Wakil Rakyat Amerika Syarikat Marjorie Taylor Greene, daripada Georgia, mengulangi kenyataan tentang gempa bumi di Timur Laut dan gerhana matahari yang akan datang di seluruh Amerika Utara sebagai tanda daripada Tuhan berikutan kritikan dalam talian.

Pada Jumaat, berikutan gempa bumi 4.8 skala magnitud dengan pusat gempa di New Jersey yang menggegar Timur Laut, Greene menulis bahawa beliau melihat fenomena alam sebagai simbolisme ilahi.

“Tuhan menghantar tanda-tanda kuat kepada Amerika untuk memberitahu kita bertobat. Gempa bumi dan gerhana dan banyak lagi perkara akan datang. Saya berdoa agar negara kita mendengar,” tulis Greene.

Pembaca menambah konteks berikutan kenyataan Greene, yang mengakibatkan nota masyarakat muncul di bawah kenyataan asal. Mereka menyatakan bahawa ahli astronomi meramalkan gerhana matahari pada 8 April akan berlaku. Selain itu, Pusat Maklumat Gempa Bumi Kebangsaan menyatakan kira-kira 55 gempa bumi berlaku setiap hari di seluruh dunia, berlaku antara plat-plat tektonik aktif atau tidak aktif di bumi.

Greene menanggapi serangan dalam talian pada Ahad, dengan memaparkan di X: “Ramai yang mengejek dan mencemuh kenyataan ini dan bahkan meletakkan nota masyarakat.” Beliau menyatakan ayat di mana Jesus berkata kepada orang ramai: “Anda tahu bagaimana untuk mentafsir penampilan Bumi dan langit. Bagaimana anda tidak tahu bagaimana untuk mentafsir masa sekarang?”

“Ya, gerhana boleh diramalkan dan gempa bumi berlaku dan kita tahu bila komet akan lepasi, bagaimanapun Tuhan mencipta semua perkara ini dan menggunakannya sebagai tanda bagi mereka yang percaya,” tulis Greene.

Ahli politik kanan jauh Republikan menerima kritikan atas kenyataannya. Pada bulan Mac, penyokong Donald Trump menamatkan temu bual kamera apabila ditanya tentang teori konspirasi yang pernah disuarakan. Greene mengejek Presiden Joe Biden semasa ucapan Dasar Negara, yang membawa beliau memberi komen impromptu berhubung pelajar kejururawatan Georgia Laken Riley, pembunuhan yang telah dibincangkan dalam perbahasan imigrasi tahun pilihan raya ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.