River Diversion Michigan.

(SeaPRwire) –   Empire, Mich. (AP) — Seorang lelaki yang untuk memudahkan akses bot ke Tasik Michigan telah dijatuhi hukuman percubaan pada hari Selasa.

Andrew Howard juga diharamkan daripada memasuki harta benda Perkhidmatan Taman Negara selama tempoh lima tahun, termasuk Sleeping Bear Dunes National Lakeshore di utara Michigan di mana kejadian itu berlaku, kata pendakwa raya.

“Encik Howard mempunyai pertikaian dasar dengan Perkhidmatan Taman Negara mengenai sama ada untuk mendredj Sungai Platte. … Walaupun Encik Howard berhak untuk tidak bersetuju dan menyokong pendiriannya, dia tidak berhak untuk mengambil undang-undang ke tangannya sendiri dan memaksa hasilnya yang disukainya,” kata Peguam Amerika Syarikat Mark Totten.

Howard didapati bersalah atas kesalahan mengganggu dan vandalisme semasa perbicaraan ringkas pada bulan Februari.

Pada bulan Ogos 2022, seorang ranger  dengan menggunakan penyodok. Dalam masa beberapa hari, kerajaan berkata, saluran baru ke Tasik Michigan telah berkembang menjadi kira-kira 200 kaki (61 meter) lebar, menarik para nelayan.

Perkhidmatan Taman tidak lagi mendredj sungai itu. Akibatnya, sedimen dan pasir terkumpul, mengurangkan keupayaan untuk mendapatkan bot ke Tasik Michigan.

Dalam pemfailan mahkamah, peguam bela Tony Valentine berkata sungai itu telahpun dialihkan oleh orang lain ketika Howard memindahkan beberapa pasir dan batu.

“Apa sahaja yang dilakukan oleh Encik Howard, yang digambarkan sebagai ‘meningkatkan’ aliran sungai yang baru dibuat, sebenarnya tidak penting,” kata Valentine.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.