Oakland Athletics v Los Angeles Angels

(SeaPRwire) –   tidak akan meninggalkan California Selatan. Walaupun dia akan dapat membeli rumah yang jauh lebih besar, jika dia memilih. Atau Pulau Catalina.

Ohtani, pemain dua arah generasi dari Jepun yang memenangi dua daripada tiga Anugerah Pemain Berharga Liga Amerika terakhir dengan Los Angeles Angels, merancang untuk menandatangani kontrak sejarah 10 tahun, bernilai $700 juta dengan Los Angeles Dodgers, pengurusnya Nez Balelo mengesahkan kepada TIME (agen melaporkan terma-terma perjanjian itu). Ini adalah kontrak terbesar, diukur mengikut jumlah keseluruhan, dalam sejarah sukan profesional. Ohtani mengumumkan niatnya pada Sabtu. “Kepada semua peminat dan semua yang terlibat dalam dunia besbol, saya meminta maaf kerana mengambil masa yang begitu lama untuk membuat keputusan,” tulisnya. Permohonan maaf tidak diperlukan. “Saya telah memutuskan untuk memilih Dodgers sebagai pasukan saya yang seterusnya.”

Ohtani, 29 tahun, secara kasarnya menggabungkan perjanjian menakjubkan terdahulu untuk pemain pukulan dan pemain gunung teratas ke dalam satu perjanjian gila. Ambil contoh kontrak Gerrit Cole, pemenang masa kini Anugerah Cy Young Liga Amerika, dan , juara pukulan jauh Liga Amerika tahun lepas yang menghasilkan 62 homerun pada 2022. Kedua-dua Cole dan Judge bermain untuk New York Yankees: pada 2019 Cole menandatangani kontrak sembilan tahun bernilai $324 juta dengan Yanks: dia berusia 29 tahun. Judge, pada usia 30 tahun, menandatangani kontrak sembilan tahun bernilai $360 juta untuk kekal di Bronx. Tetapi kedua-dua perjanjian berharga itu masih tidak menjumlahkan $700 juta Ohtani. (Walaupun ia satu tahun lebih pendek.)

Amat menakjubkan, Ohtani mungkin telah menuntut lebih banyak jika dia tidak cedera buku lali tahun ini dan . Dia tidak akan melempar pada musim hadapan tetapi sepatutnya kembali pada 2025. Dodgers berjudi bahawa dia akan pulih ke bentuk melempar teratas. Pada 2022, dia memimpin Liga Amerika dalam bantuan per sembilan mata dengan 11.87, dan 11.39 bantuan per sembilan mata dia akan menduduki tempat kedua musim ini, jika dia tidak cedera dan gagal melempar cukup mata untuk layak bagi gelaran stat itu. Semasa dia menguasai di gunung, dia terus melakukan perbuatan luar biasa di pentas: musim ini dia memimpin Liga Amerika dalam homerun dengan 44 dan OPS (on-base plus slugging percentage) dengan tanda 1.066. Sudah dikatakan sebelum ini, tetapi layak diulangi: membandingkan Ohtani dengan adalah pembaziran terhadap Ohtani. Tiada seorang pun yang begitu baik dalam melempar dan memukul serentak seperti Ohtani.

Itulah sebabnya, mengikut , gaji tahunan purata Ohtani $70 juta melebihi belanjawan pasukan tahun 2024 untuk lapan pasukan: Cleveland Guardians ($66.9 juta), Miami Marlins ($65.9), Kansas City Royals ($65.5 juta), Milwaukee Brewers ($61.6 juta), Cincinnati Reds ($59.9 juta), Pittsburgh Pirates ($54.2 juta), Baltimore Orioles ($42.9 juta), dan Oakland A’s ($38.6 juta).

Kilang gosip besbol bergegar pada beberapa hari lepas, sebelum Ohtani sendiri memaparkan di Instagram. Jon Morosi daripada MLB Network memberi harapan kepada Kanada pada petang Jumaat apabila melaporkan bahawa Ohtani dalam perjalanan ke Toronto, mungkin untuk menyempurnakan perjanjian. Beberapa laman web menafikan laporan itu, kemudian Morosi menarik baliknya, di Twitter, “Hari ini, saya memaparkan laporan yang mengandungi maklumat tidak tepat bahawa Shohei Ohtani dalam perjalanan ke Toronto. Saya menyesal kesilapan itu dan meminta maaf kepada peminat besbol di seluruh dunia. Saya sungguh menyesal telah mengecewakan anda.”

Perlumbaan dalaman untuk menjadi yang pertama melaporkan transaksi sukan, terutamanya dalam besbol, adalah permainan berbahaya. Pembaca berhati-hatilah, sentiasa.

Untuk permainan itu sendiri, Ohtani mendarat di pasaran besar Amerika, lebih dekat dengan peminat gilanya di Jepun berbanding bandar-bandar pantai timur, adalah pencapaian besar. Dan Dodgers adalah pasangan yang sesuai. Besbol memperoleh momentum positif yang banyak keluar daripada musim biasa 2023. permainan dipendekkan, tindakan ditambah, dan kehadiran ditingkatkan. Tetapi sesuatu masih kurang: Ohtani menyertai pasca musim. Angels tidak pernah dapat mengumpulkan pasukan yang kompetitif layak untuk bakat Ohtani. Kini dia menyertai pasukan yang mencapai perlawanan akhir sebelas musim berturut-turut. Dia mempunyai peluang sebenar untuk memimpin Dodgers kembali ke Perlawanan Akhir Dunia, yang pasukan itu menang pada 2020. Dia berada di tempat yang sepatutnya.

Tambahan pula, Catalina cantik pada masa ini tahun.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.