Trump 2024 Campaign

(SeaPRwire) –   Timothy Mellon, seorang bilioner yang dilahirkan dalam , telah menyumbang $50 juta kepada super-pac kempen Trump, Make America Great Again Inc., yang dikeluarkan pada hari Khamis. Sumbangan Mellon kini dianggap sebagai sumbangan individu terbesar yang didedahkan dalam pilihan raya 2024.

Mellon, 81, sebelum ini berkhidmat sebagai , sebuah syarikat pembuatan dan pengangkutan swasta. Tahun ini, dia merancang untuk mengeluarkan memoarnya tentang pengalamannya sebagai pengerusi, yang diterbitkan oleh Skyhorse Publishing, bertajuk .

Menurut dokumen persekutuan, Mellon membuat sumbangannya pada 31 Mei 2024, hanya sehari selepas Trump dalam perbicaraan wang hantu yang penting. Mellon juga telah menyumbang sekurang-kurangnya $20 juta kepada kempen Robert F. Kennedy Jr., yang bertanding sebagai calon bebas dalam pilihan raya presiden 2024, .

TIME telah menghubungi kempen Trump dan Robert F. Kennedy Jr. untuk komen dan maklumat lanjut.

RFK Trump Timothy Mellon

, Mellon adalah cicit Thomas Mellon, seorang imigran Ireland yang datang ke Amerika Syarikat pada tahun 1818. Thomas adalah seorang peguam dan hakim yang melaburkan wangnya dalam pelbagai projek hartanah dan perbankan. Menjelang kematiannya, dia telah mengumpulkan kekayaan yang besar, yang diwariskan kepada anak-anak lelakinya. Hari ini, keluarga Mellon bernilai kira-kira $14.1 bilion, menjadikan mereka keluarga terkaya ke-34 di Amerika.

Sementara itu, kempen Biden juga telah menerima beberapa sumbangan yang besar baru-baru ini. The Washington Post melaporkan bahawa bilioner Michael kepada Future Forward atau FF PAC, sebuah jawatankuasa tindakan politik pro-Biden. Bilioner itu juga menyumbang tambahan $929,600 kepada organisasi lain yang dipanggil Biden Victory Fund.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.