(SeaPRwire) –   Puluhan ribu orang berarak dari Tel Aviv ke Baitulmuqaddis minggu ini untuk membantah ketidakbertindakan kerajaan terhadap penyelamatan tebusan.

Keluarga-keluarga

Menjadi tumpuan sokongan sewaktu prosesi berarak selama tiga hari.

Perarakan dijadualkan berakhir pada Sabtu di hadapan kediaman Perdana Menteri Israel Benjamin Netanyahu.

Masih ada sehingga 238 tebusan Hamas di Gaza, dan 10 daripadanya dipercayai warga Amerika.

Selepas protes, keluarga tebusan Israel dijadualkan bertemu dengan Menteri Kabinet Perang Benny Gantz dan pemerhati kabinet Menteri Gadi Eisenkot.

Keluarga-keluarga itu telah mendesak untuk bertemu dengan Menteri Pertahanan Yoav Gallant dan pemerhati hal ehwal strategik Menteri Ron Dermer — tetapi permintaan sedemikian telah dijawab dengan senyap.

Semasa kaki terakhir perjalanan, penunjuk perasaan disertai oleh .

Beberapa pegawai kerajaan telah cuba menghubungi dan menyatakan simpati dengan perarakan dengan hasil campuran.

“Saya tahu ia tidak akan mudah datang ke sini. Saya tahu saya akan diteriaki,” menteri kabinet Miki Zohar berkata sewaktu berinteraksi dengan penunjuk perasaan yang menjerit kepadanya.

“Tetapi ia tidak penting. Saya datang ke sini untuk memberitahu anda, sejelas mungkin, bahawa kami akan melakukan segala-galanya – segala-galanya – untuk membawa semua orang pulang,” beliau teruskan.

Hamas mendakwa lebih 11,200 orang Gaza telah terbunuh dalam pertempuran, walaupun mereka tidak membezakan antara awam Palestin dan pengganas Hamas.

Digital’s Anders Hagstrom, Louis Casiano dan Elizabeth Pritchett menyumbang kepada laporan ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )