Obit Chance Perdomo

(SeaPRwire) –   Pelakon Chance Perdomo, yang meningkat menjadi terkenal sebagai bintang untuk “Chilling Adventures of Sabrina” dan “Gen V,” telah meninggal dunia pada usia 27 akibat kemalangan motosikal.

“Bagi pihak keluarga dan wakilnya, dengan berat hati kami berkongsi berita pemergian mengejut Chance Perdomo akibat kemalangan motosikal,” kata seorang publisiti dalam kenyataan yang dikeluarkan Sabtu petang.

Kenyataan itu menyatakan bahawa tiada orang lain terlibat dalam kemalangan itu. Tiada butiran tentang kemalangan itu, termasuk bila dan di mana ia berlaku, telah dikeluarkan serta-merta.

Perdomo telah memainkan watak Andre Anderson baru-baru ini bagi musim pertama “Gen V,” saluran spin-off yang berpusatkan kolej bagi siri hit Amazon Prime “The Boys,” yang ditetapkan dalam alam semesta di mana adi wira adalah selebriti – dan berkelakuan sama buruknya dengan yang paling terkenal. Karakter Perdomo adalah seorang pelajar di Godolkin University, yang ditubuhkan oleh syarikat Vought International yang kejam, di mana “supes” dilatih; kuasanya melibatkan manipulasi logam.

Amazon MGM Studios dan Sony Pictures Television, pembuat “Gen V,” berkata keluarga pertunjukan itu “hancur menangisi pemergian mengejut ini.”

“Kami masih tidak dapat memahami ini. Bagi mereka yang mengenali dan bekerja dengannya, Chance sentiasa menawan dan ceria, seorang yang bersemangat, penghibur yang sangat berbakat, dan lebih dari itu, orang yang sangat baik dan menyenangkan,” kata penerbit “Gen V” dalam satu kenyataan. “Menulis mengenai dirinya dalam masa lampau tidak masuk akal.”

Pernyataan itu tidak menyatakan dengan jelas bagaimana kematian Perdomo akan mempengaruhi penerbitan rancangan itu, yang turut menampilkan Jaz Sinclair, Patrick Schwarzenegger dan Shelley Conn di antara barisan pelakon yang semakin ramai.

Salah satu watak paling terkenal Perdomo adalah sebagai Ambrose Spellman, watak utama dalam “Chilling Adventures of Sabrina.” Rancangan empat musim itu sangat berbeza dari “Sabrina the Teenage Witch” yang diketuai oleh Melissa Joan Hart. Dicipta oleh Roberto Aguirre-Sacasa, rancangan Netflix itu menetapkan karakter Archie Comics mereka di satu bandar dari lokasi utama “Riverdale” Aguirre-Sacasa, dan menggunakan tona yang lebih menyeramkan dan sensual daripada pendahulunya – walaupun beberapa pelakon “Sabrina” yang asal datang.

Karakter Perdomo adalah sepupu kepada Sabrina Spellman dan ahli sihir panseksual yang kuat yang pakar dalam ilmu sihir dan pada mulanya berada di bawah tahanan rumah. Dia sering kali menjadi semacam suara alasan dalam pertunjukan itu, yang tamat pada tahun 2020. Dia membintangi bersama Kiernan Shipka, Miranda Otto, Tati Gabrielle, Ross Lynch dan sekali lagi, Sinclair.

Perdomo, yang berkulit hitam dan Latino, dilahirkan di Los Angeles dan dibesarkan di England.

“Saya selalu terlibat dalam perkelahian hingga saya mencurahkan tenaga saya ke dunia lakonan. Kemudian nilai saya meningkat, dan saya menjadi presiden kesatuan pelajar. Sebelum itu, saya sama seperti Ambrose yang sangat tertekan. Dia tidak tahu apa yang hendak dilakukan dengan tenaganya kerana dia terperangkap,” kata Perdomo kepada them.us pada tahun 2018.

“Pada masa yang sama, dia sangat terbuka dan penyayang. Saya lebih mengenali diri saya sekarang lebih dari sebelumnya, kerana berjauhan dari keluarga begitu lama benar-benar memberi perspektif. Tidak kira majlisnya, jika saya mendapat panggilan FaceTime atau telefon dari ibu atau adik-beradik saya, saya segera menjawabnya. Keluarga didahulukan oleh Ambrose, dan saya juga begitu,”sambungnya.

Perdomo juga berlakon dalam beberapa filem “After” dan dikreditkan dalam “Bad Man” yang akan datang bersama Seann William Scott dan Rob Riggle.

“Minatnya terhadap seni dan keinginannya yang tidak dapat ditepu terhadap kehidupan dirasai oleh semua yang mengenalnya, dan kehangatannya akan diteruskan oleh orang yang paling disayanginya,” kata kenyataan dari publisiti Perdomo.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.