Trooping The Colour 2024

(SeaPRwire) –   Untuk meraikan Hari Bapa, Kate Middleton, Puteri Wales, telah mengambil gambar suaminya, Putera William, dan anak-anak mereka, Putera George, 10, Puteri Charlotte, 9, dan Putera Louis, 6.

Akaun Instagram dan X (dahulunya Twitter) rasmi Putera dan Puteri Wales telah menyiarkan gambar Middleton pada hari Ahad, 16 Jun, dengan kapsyen “Kami sayang kamu, Papa. Selamat Hari Bapa,” ditandatangani oleh tiga anak pasangan diraja itu.

Dalam gambar itu, William dan anak-anaknya berdiri di pantai, menghadap jauh dari kamera, tangan mereka saling merangkul sambil memandang ke arah air.

Siaran itu menyusuli kemunculan keluarga itu bersama-sama di khalayak ramai buat pertama kalinya dalam beberapa bulan di Perbarisan Hari Lahir Raja pada hari Sabtu, 15 Jun. Selepas perbarisan, Kate, William, dan anak-anak mereka menyertai Raja Charles III dan Ratu Camilla untuk menyaksikan pertunjukan terbang Tentera Udara Diraja (RAF) di balkoni Istana Buckingham.

, juga dikenali sebagai , menandakan kemunculan semula beliau dalam perhatian awam selepas berehat daripada tugas-tugas awam sejak Disember 2023. Dalam mesej video yang dikeluarkan pada 22 Mac, Puteri Wales mendedahkan bahawa beliau telah didiagnosis dengan jenis kanser yang tidak dinyatakan selepas menjalani pembedahan perut yang dirancang pada bulan Januari. Beliau menerangkan bahawa beliau menjalani rawatan “.”

Sebelum pengumuman itu, Middleton menjadi subjek khabar angin yang berlegar-legar mengenai keberadaan beliau. Menyumbang kepada khabar angin itu ialah gambar yang dikongsi pada Hari Ibu UK di seluruh akaun media sosial Putera dan Puteri Wales. Siaran itu menunjukkan  Middleton dan anak-anaknya. Ia dikreditkan kepada Putera William dan bertarikh pada tahun 2024. 

“Terima kasih atas ucapan anda yang baik dan sokongan berterusan selama dua bulan lalu. Selamat Hari Ibu kepada semua. C,” kapsyen untuk siaran itu berbunyi.

Namun, tidak lama selepas gambar itu dikongsi, pemerhati mula menyedari yang menunjukkan gambar itu telah diubah suai.. Agensi berita antarabangsa termasuk Associated Press (AP), Reuters, Agence France Press, dan Getty semuanya membuat keputusan yang jarang berlaku untuk menarik balik gambar itu daripada edaran, dengan alasan notis mereka mengenai ketidakaturan tersebut. AP juga mengeluarkan “notis bunuh” untuk gambar itu.

Pada hari berikutnya, Middleton untuk keluarganya. “Seperti ramai jurugambar amatur, saya memang sesekali bereksperimen dengan penyuntingan,” katanya. “Saya ingin memohon maaf atas sebarang kekeliruan yang disebabkan oleh gambar keluarga yang kami kongsi semalam.”

Sebelum Perbarisan Trooping the Colour, di mana beliau berkongsi bahawa rawatannya sedang berlangsung dan beliau “belum keluar daripada hutan lagi,” tetapi berharap untuk menghadiri lebih banyak acara awam pada musim panas ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.