The Princess Of Wales Opens Evelina London's New Children's Day Surgery Unit

(SeaPRwire) –   Kate Middleton, Princess of Wales, berkongsi mesej galakan kepada Andy Murray selepas karier Wimbledonnya berakhir secara anticlimactic.

“Karier Wimbledon yang luar biasa berakhir,” kata Middleton, melalui catatan yang dikongsi di Instagram Stories pada hari Sabtu. “Anda harus berbangga @andymurray. Atas nama kami semua, terima kasih!”

Cerita Instagram itu ditetapkan pada latar belakang putih polos, dan ditandatangani dengan huruf “C,” inisial pertama nama penuhnya. pada akaun rasmi X (dahulunya Twitter) milik The Prince and Princess of Wales.

Middleton, 42, belum lagi menghadiri perlawanan di Wimbledon 2024, tetapi dia adalah peminat yang dikenali kejohanan itu dan merupakan tokoh diraja di sana selama bertahun-tahun, sebelum ini menghadiri setiap tahun kecuali satu sejak dia berkahwin dengan Putera William. dan sebelum ini menikmati menonton perlawanan dari Royal Box bersama Putera Wales, dan anak-anak mereka Putera George, 10, dan Puteri Charlotte, 9.

Beliau juga telah menyampaikan trofi besar kepada beberapa juara Wimbledon, termasuk Novak Djokovic, Elena Rybakina, dan Marketa Vondrousova. 

Terdapat spekulasi berterusan sama ada Middleton akan menghadiri kejohanan itu tahun ini di tengah-tengah , selepas dia pada bulan Jun. Sebelum kehadirannya di perbarisan Hari Jadi Raja, Middleton di media sosial, mengatakan bahawa dia “berharap untuk menyertai beberapa acara awam pada musim panas,” tetapi tahu bahawa dia belum “keluar dari hutan lagi,” berkaitan dengan rawatannya. Walaupun dia tidak hadir setakat ini, dia masih menunjukkan sokongan melalui media sosial.

Day Fourteen: The Championships - Wimbledon 2023

Day Thirteen: The Championships - Wimbledon 2016

ketika Emma Raducanu, pasangan beregu campurannya, mengalami masalah dengan pergelangan tangan kanannya dan terpaksa menarik diri daripada pertandingan sebelum perlawanan pusingan pertama mereka.

Murray, 37, adalah juara Wimbledon dua kali, membawa pulang hadiah itu pada tahun 2013 dan 2016. Ketika dia menang pada tahun 2013, dia untuk menuntut trofi itu. Murray masih akan bertanding di , yang akan bermula pada akhir bulan ini.

Ini bukan kali pertama Murray dan Middleton berhubung di media sosial—atau dalam kehidupan sebenar. Princess of Wales dilaporkan ketika Murray memenangi kejuaraan pada tahun 2013, dan mereka telah berhubung sejak itu. Semasa pandemik COVID-19, kedua-duanya dalam panggilan video pada apa yang sepatutnya menjadi hujung minggu terakhir Wimbledon. 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.