Trooping The Colour 2024

(SeaPRwire) –   Kate Middleton, Princess of Wales, telah membuat penampilan rasminya yang pertama sejak beliau mengumumkan mengenai yang dikeluarkan pada 22 Mac. Diraja itu menghadiri acara perayaan tahunan Trooping the Colour yang terakhir dan paling berprestij, menandakan Perbarisan Ulang Tahun Raja dengan penuh gaya.

Selepas tiba di Istana Buckingham dengan kereta, Kate telah dirakam dalam kereta diraja bersama tiga anaknya: Putera George, Puteri Charlotte, dan Putera Louis. Berpakaian gaun putih yang menarik dengan ciri-ciri nautika biru tua, Kate—yang merupakan kolonel kehormat Irish Guards, sebuah rejimen Pengawal Kaki Tentera British—tersenyum sambil menyaksikan rejimen itu berarak. Selepas keluar dari kereta, Kate dirakam menikmati perbarisan dari tingkap, menunjukkan elemen tertentu kepada tiga anak mudanya.

Trooping The Colour 2024

TOPSHOT-BRITAIN-ROYALS-TROOPING

Sementara itu, Raja Charles III——berdiri tegak memberi penghormatan kepada ahli-ahli tentera yang berarak, yang memakai pakaian lengkap mereka termasuk topi kulit beruang Pengawal Raja yang ikonik. Di sisinya, Ratu Camilla berdiri tegak, menandakan majlis khas ini ketika suaminya diberi penghormatan. Anak sulung Charles, Putera William, yang mengambil gelaran Putera Wales selepas bapanya menjadi Raja, mengambil bahagian dalam perayaan diraja, berkhidmat dengan menunggang kuda.

Walaupun Raja Charles biasanya juga menunggang kuda, Baginda—yang pada bulan Februari —menilai perbarisan dengan berjalan kaki, berdiri dan memberi penghormatan.

Trooping The Colour 2024

Trooping the Colour

Penampilan Kate menandakan kepulangan yang penting ke kehidupan awam, namun ibu kepada tiga anak ini terbuka tentang cabaran yang akan datang. Walaupun beliau menghadiri Trooping the Colour, diraja itu mungkin tidak akan hadir pada acara-acara masa depan, kerana pemulihannya dijangka akan berterusan selama beberapa bulan akan datang. Pada bulan Mac, Kate mendedahkan bahawa beliau telah didiagnosis dengan jenis kanser yang tidak didedahkan selepas pembedahan abdomen yang dirancang pada bulan Januari. Beliau mendedahkan bahawa beliau sedang menjalani rawatan “.”

Dalam , di mana Kate mengumumkan bahawa beliau akan menghadiri Perbarisan Ulang Tahun Raja, diraja itu berkata beliau sedang belajar untuk bersabar dan mendengar tubuhnya. Dalam catatan yang dikongsi merentas , Kate berkata: “Saya membuat kemajuan yang baik, tetapi seperti yang diketahui oleh sesiapa sahaja yang menjalani kemoterapi, terdapat hari-hari yang baik dan hari-hari yang buruk. Pada hari-hari yang buruk, anda berasa lemah, letih, dan anda perlu membiarkan tubuh anda berehat. Tetapi pada hari-hari yang baik, apabila anda berasa lebih kuat, anda ingin memanfaatkan sepenuhnya rasa sihat anda.”

Memberitahu orang ramai mengenai status rawatan kansernya, Kate berkata ia “berterusan dan akan berlangsung selama beberapa bulan lagi.”

Diraja itu menjelaskan: “Pada hari-hari yang saya rasa cukup sihat, adalah satu kegembiraan untuk melibatkan diri dengan kehidupan sekolah, menghabiskan masa peribadi untuk perkara-perkara yang memberi saya tenaga dan positif, serta mula melakukan sedikit kerja dari rumah.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.