(SeaPRwire) –   (WASHINGTON) — Naib Presiden memakai kata kesat ketika menawarkan nasihat kepada muda-mudi Amerika Asia, Native Hawaiians dan Pasifik tentang bagaimana memecahkan halangan.

Harris mengambil bahagian dalam perbualan yang diselia oleh pelakon dan pelawak Jimmy O. Yang apabila dia ditanya apa yang bermakna menjadi naib presiden keturunan Asia pertama dan bagaimana warisan itu mempengaruhi pandangan dan peranan beliau sebagai pemimpin. Ibu bapa Harris berasal dari India dan Jamaica, dan beliau merupakan wanita pertama yang dipilih sebagai naib presiden.

Harris memberikan jawapan panjang di mana beliau memberitahu orang muda untuk mengangkat dagu mereka apabila mereka memasuki ruang di mana tiada orang lain kelihatan seperti mereka.

Beliau menambah: “Kita perlu tahu bahawa kadang-kadang orang akan membuka pintu untuk anda dan meninggalkannya terbuka. Kadang-kadang mereka tidak akan. Dan kemudian anda perlu mendobrak pintu sialan itu.”

Penonton bertepuk dan berteriak. Ketawa juga, Harris berkata, “Maaf bahasa saya.”

Kata kotor dalam politik tidak begitu biasa. Pada hujung minggu lepas, calon rasmi Parti Republikan untuk Presiden Donald Trump memimpin orang ramai menjerit “bodoh” merujuk kepada di Bandaraya New York. Apabila Joe Biden menjadi naib presiden, beliau didengari memberitahu Presiden Barack Obama bahawa undang-undang kesihatan yang baru diluluskan itu merupakan “perkara besar sialan”. Harris biasanya mengelak daripada bahasa sebegini dalam pertemuan awam beliau.

Naib presiden membuat komen mereka dalam perbualan di majlis tahunan . Perbualan itu disiarkan secara langsung di laman web Rumah Putih.

Harris juga akan berucap pada malam Isnin, bersama Presiden Biden, di jamuan di Taman Mawar Rumah Putih yang menyambut Mei sebagai .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.