2024 iHeartRadio Music Awards - Show

(SeaPRwire) –   (NEW YORK) — Penyanyi Justin Timberlake telah ditangkap awal Selasa dan dituduh memandu dalam keadaan mabuk di Long Island, New York, kata pihak berkuasa.

Timberlake dijangka akan didakwa di Sag Harbor, di hujung timur Long Island, menurut satu kenyataan dari pejabat pendakwa daerah Suffolk County.

Wakil Timberlake tidak segera menjawab permintaan komen dari The Associated Press.

Sag Harbor adalah sebuah kampung pantai di Hamptons, kira-kira 100 batu (160 kilometer) dari Bandar Raya New York. Pada musim panas, ia merupakan tempat tumpuan bagi pengunjung yang kaya.

Timberlake yang muda adalah seorang Mouseketeer Disney, di mana rakan-rakan pelakonnya termasuk teman wanitanya masa depan Britney Spears. Dia melonjak naik ke kemasyhuran dalam kumpulan pop popular NSYNC dan memulakan kerjaya rakaman solo pada tahun 2002. Sebagai seorang pelakon, Timberlake telah memenangi pujian dalam filem termasuk “The Social Network” dan “Friends With Benefits”.

Beliau telah memenangi sepuluh anugerah Grammy dan empat anugerah Emmy Primetime.

Tahun lepas, Timberlake menjadi tajuk berita apabila Beberapa bab adalah , termasuk butiran peribadi yang mendalam tentang kehamilan, pengguguran dan perpisahan yang menyakitkan. Pada bulan Mac, beliau mengeluarkan album barunya yang pertama dalam enam tahun, “Everything I Thought It Was” yang nostalgia, kembali kepada bunyi funk masa depan yang biasa.

Timberlake mempunyai dua persembahan akan datang di Chicago pada hari Jumaat dan Sabtu, kemudian dijadualkan untuk Madison Square Garden New York pada minggu depan pada hari Selasa dan Rabu.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.