Drake Bell

(SeaPRwire) –   Bekas bintang Nickelodeon telah berkongsi reaksi mereka terhadap , siri dokumentari Investigation Discovery yang mengeksplorasi tuduhan tentang persekitaran kerja yang tidak selamat di set berbilang rancangan TV yang popular. Pada hari Khamis, Josh Peck, yang mengetuai rancangan Drake & Josh bersama Drake Bell, mengeluarkan satu kenyataan di Instagram yang merujuk kepada Bell yang bercakap dalam siri dokumentari tentang (tiada kena mengena dengan Josh Peck), jurulatih dialog di Nickelodeon.

“Saya telah habiskan Quiet On Set dokumentari dan mengambil masa beberapa hari untuk memprosesnya,” tulis Peck. “Saya menghubungi Drake secara peribadi, tetapi mahu memberi sokongan saya kepada mangsa yang cukup berani untuk berkongsi kisah mereka tentang penderaan emosi dan fizikal di set Nickelodeon dengan dunia.”

Beliau menambah: “Kanak-kanak harus dilindungi. Mengimbau ini secara terbuka amat sukar, tetapi saya harap ia dapat membawa penyembuhan kepada mangsa dan keluarga mereka serta perubahan yang perlu kepada industri kita.”

Bell dan Peck memainkan watak kakak tiri dalam Drake & Josh, yang ditayangkan dari 2004 hingga 2007. Selepas Quiet on Set ditayangkan di Max pada 17 Mac, pengguna media sosial terus memantau akaun TikTok dan Instagram Peck untuk melihat sama ada beliau akan memberikan sebarang kenyataan sebagai respons. Pada hari Isnin, Peck di mana beliau sedang menyelaraskan mulut dengan audio yang berbunyi, “Perlukah saya tidak bercakap dengan kamu sejak 2023, anggaplah itu sebagai tanda bahawa kamu tidak wujud lagi kepada saya.”

Penonton mengambil ini sebagai satu penghinaan terhadap Bell kerana pada tahun 2022, Peck berkata bahawa beliau dan Bell . “Drake & Josh ialah sesuatu yang saya akan berkait rapat dengan selama-lamanya, dan saya bangga akannya. Dan saya mahu menyukai individu yang namanya diletakkan bersama dengan nama saya selama-lamanya, tetapi malangnya, ia berjalan mengikut apa yang telah berlaku,” katanya.

Pada hari Rabu, Bell menyiarkan video TikTok yang merujuk kepada ulasan tentang Peck dan khabar angin bahawa beliau telah bersikap kurang prihatin, memberitahu pengikutnya untuk “bertenang sedikit dengannya.” Video tersebut meraih lebih daripada 21 juta tontonan dalam tempoh kurang daripada sehari.

Peck bukanlah satu-satunya bekas bintang Nickelodeon yang telah bersuara. Bekas ibu Bell dalam TV, Nancy Sullivan, menyiarkan satu kenyataan di Instagram pada hari Rabu yang mengatakan, “Ia menghancurkan hati saya kepada sejuta kepingan apabila mendengar berapa banyak yang Drake pendam semasa kami bekerja bersama. Saya terharu dan bangga melihat individu yang telah ditempa melalui pengalamannya duduk di hadapan kamera dan berani meluahkan kebenarannya.” 

Bukan semua ulasan mempunyai nada positif. Devon Werkheiser, yang membintangi Ned’s Declassified School Survival Guide, dan beberapa ahli barisan pelakon dari rancangan tersebut dikritik kerana mempermainkan siri dokumentari dalam siaran langsung TikTok. Dalam satu klip siaran langsung yang kemudiannya disiarkan pada X, Werkheiser melepaskan satu gurauan dan kemudian berkata, “Maaf, kita tidak seharusnya bergurau tentang ini. Kita sememangnya tidak seharusnya bergurau. … Dengar, set kami tidak sedemikian. Dan tidak, ia memang sangat teruk. Hal Drake Bell, itu gila untuk didengari.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.