Pelakon Jonathan Majors Hadir Untuk Mendapat Hukuman Dalam Kes Keganasan Rumah Tangga

(SeaPRwire) –   Pelakon telah dihukum dengan percubaan tetapi mengelak daripada penjara Isnin untuk menyerang bekas teman wanitanya dalam kes keganasan rumah tangga berprofil tinggi yang merosakkan kerjaya berjanji bintang itu.

Bintang 34 tahun untuk “Creed III” dan filem lain telah menghadapi sehingga setahun di belakang jeru selepas dia didapati bersalah atas tuduhan serangan ringan oleh juri di Manhattan pada Disember.

Hakim Michael Gaffey juga memerintahkan Majors untuk menyempurnakan program campur tangan penyerang selama 52 minggu secara bersemuka. Dia juga perlu terus dengan rawatan kesihatan mentalnya.

Berikutan , Majors segera ditolak oleh Marvel Studios, yang telah memperankannya sebagai Kang Sang Penakluk, peranan yang dijangka sebagai musuh utama dalam filem dan rancangan televisyen syarikat hiburan itu selama bertahun-tahun akan datang.

Pengesahan itu berpunca daripada pergaduhan Mac lalu di mana bekas teman wanita Majors, Grace Jabbari menuduh dia menyerangnya di belakang kerusi penumpang sebuah kereta berupah, dengan mengatakan dia mengetuk kepalanya dengan tangan terbuka, memusingkan lengannya di belakang punggungnya dan menyepit jari tengahnya sehingga patah.

Majors mendakwa penari wanita British berusia 31 tahun itu adalah penyerang, meletup dalam kemarahan cemburu selepas membaca mesej teks daripada wanita lain di telefonnya. Dia mengatakan dia hanya cuba untuk mendapatkan semula telefonnya dan meninggalkan Jabbari dengan selamat.

Juri akhirnya mengesahkan dia atas satu tuduhan serangan dan pelanggaran gangguan, walaupun membebaskannya atas tuduhan serangan yang berbeza dan gangguan berat.

Majors asalnya dijadualkan untuk dihukum pada Februari, tetapi peguamnya mencari untuk menolak pengesahan itu. Hakim di Manhattan menolak permohonan itu minggu lepas.

Majors berharap perbicaraan jenayahnya selama dua minggu akan membersihkan namanya dan memulihkan statusnya di Hollywood.

Dalam temubual televisyen sejurus selepas pengesahannya, dia berkata dia .

“Semoga dia dengan sabar menanti menutup bab ini, dia menjangka akan mengarahkan masa dan tenaganya sepenuhnya ke arah keluarganya dan seninya,” kata peguam Majors dalam kenyataan minggu lepas selepas gagal dalam usaha untuk membatalkan pengesahan itu.

Tetapi bintang California berusia 34 tahun dan lulusan Universiti Yale itu masih menghadapi halangan undang-undang yang lain. Bulan lepas, Jabbari , menuduh bintang itu serangan, bateri, fitnah dan kesan emosi yang memukul.

Dia mendakwa Majors menyubjekkannya kepada insiden fizikal dan verbal yang semakin meningkat semasa hubungan mereka, yang berlangsung dari 2021 hingga 2023.

Peguam Majors telah enggan menanggapi dakwaan itu, dengan mengatakan hanya sedang bersedia untuk menfailkan balasan terhadap Jabbari.

Bintang itu membuat peranan terobosannya pada 2019 dalam “The Last Black Man in San Francisco”. Dia juga membintangi siri HBO antologi seram “Lovecraft Country”, yang memperolehnya pencalonan Emmy, dan sebagai musuh Adonis Creed dalam blockbuster “Creed III”.

Berkenaan Marvel, soalan besar kekal sama ada studio bergengsi itu akan melantik semula peranan Kang atau beralih ke arah yang baru.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.