WWE Money in the Bank

(SeaPRwire) –   John Cena, legenda World Wrestling Entertainment (WWE), mengejutkan peminat pada Sabtu malam apabila dia mengumumkan persaraannya selepas lebih dua dekad berada di gelanggang. Dia dijadualkan membuat penampilan terakhirnya pada tahun 2025.

Cena, 47, membuat pengumumannya di acara WWE “Money in the Bank” di Kanada, dan mengucapkan terima kasih kepada peminat atas tenaga mereka dan kerana membenarkannya “bermain di rumah mereka.”

“Malam ini, saya secara rasminya mengumumkan persaraan saya dari WWE,” katanya kepada orang ramai, yang secara kolektif terkejut dengan berita itu.

Cena membuat debut TV WWE pada tahun 2002, dan sejak itu dia telah menjadi tonggak bagi organisasi gusti itu, mengetuai WrestleMania sebanyak lima kali. Dia juga merupakan seorang pelakon, membintangi filem seperti The Suicide Squad, Fast & Furious 9, Argylle, dan Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem. Sejak tahun 2018, dia telah membuat persembahan di WWE secara sambilan untuk memberi tumpuan kepada kerjaya lakonannya. Cena juga merupakan “duta” untuk Yayasan Make-A-Wish, dengan lebih daripada

Cena menjelaskan bahawa dalam lebih dua dekadnya di WWE, sama ada sukan itu popular atau tidak, “orang Kanada sentiasa hadir,” itulah sebabnya dia mengumumkan persaraannya di sana.

“Kita akan membina begitu banyak detik terakhir yang tidak dapat dilupakan,” kata Cena, sambil menunjukkan setiap acara utama tahun 2025. “Royal Rumble 2025 akan menjadi yang terakhir. Elimination Chamber 2025 akan menjadi yang terakhir. Dan…Wrestlemania 2025 akan menjadi Wrestlemania terakhir yang saya sertai.”

Selepas ucapan itu, orang ramai yang memenuhi tempat itu meletus dalam sorakan “Terima kasih, Cena,” dan ahli gusti itu mengucapkan terima kasih kepada orang ramai atas isyarat itu.

Dalam satu kenyataan, Cena menjelaskan jelajah perpisahannya, menyatakan dia akan melakukan “senarai panjang tarikh” dari Januari hingga Disember 2025. Dia berkata bahawa WWE adalah “rumah”nya, jadi dia merancang untuk terus terlibat dalam sukan itu, menggunakan “kebijaksanaannya,” walaupun dia tidak akan memasuki gelanggang sendiri selepas persaraan.

Semasa sidang akhbar, dia menjelaskan alasan di sebalik persaraannya, dengan menyatakan bahawa dia “secara fizikal berada di penghujung [nya].” Dia meneruskan dengan meyakinkan peminat bahawa dia pasti sudah selesai, tanpa ada kebangkitan mengejut dalam agenda. Ini tidak bermakna dia telah hilang dari keluarga WWE, walaupun, kerana ahli gusti itu berkata dia berharap dapat “menjadi ahli keluarga WWE yang lebih luas untuk beberapa waktu yang akan datang.” Dia berkata bahawa dia telah membincangkan persaraan dengan WWE untuk masa yang lama, dan merekalah yang memberitahu Cena bahawa tahun 2025 adalah masa yang tepat untuk melakukan jelajah perpisahannya dengan peningkatan populariti sukan itu baru-baru ini.

“Ramai yang ada sebelum saya, ramai juga yang akan datang selepas saya. Saya rasa apa yang perlu saya lakukan ialah mengucapkan terima kasih sebelum bab itu ditutup,” kata Cena.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.