Jeff Bezos

(SeaPRwire) –   SEATTLE — Jeff Bezos memfailkan kenyataan dengan pengawal selia persekutuan yang menunjukkan penjualannya kira-kira 12 juta saham Amazon bernilai lebih daripada $2 bilion.

Pengerusi eksekutif Amazon telah menjual 11,997,698 saham saham biasa pada 7 Feb. dan 8 Feb.

Nilai kolektif saham Amazon, yang berpangkalan di Seattle di mana beliau mengasaskan syarikat dalam sebuah garage tiga dekad lalu, adalah lebih daripada $2.04 bilion, menurut jumlah harga yang disenaraikan.

Saham tersebut dikumpulan dalam lima blok antara 1 juta dan lebih daripada 3.2 juta.

Dalam , Bezos disenaraikan untuk cadangan penjualan 50 juta saham Amazon sekitar 7 Feb. dengan nilai pasaran yang dianggarkan berjumlah $8.4 bilion.

Bezos telah bersara pada 2021 untuk menghabiskan lebih banyak masa dengan projek lain, termasuk syarikat roket, Blue Origin, dan . Alamat penjualan sahamnya disenaraikan sebagai Seattle, meskipun dilaporkan telah berpindah ke Miami.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.