Trooping The Colour 2024

(SeaPRwire) –   Selepas hampir enam bulan tidak menjalankan tugas awam kerana menjalani rawatan “” untuk kanser, Kate Middleton, Puteri Wales, telah kembali ke perhatian ramai. Ibu kepada tiga orang anak ini telah menghadiri acara tahunan pada hari Sabtu, 15 Jun. Tidak menghairankan, dunia maya telah memberi perhatian, berkongsi pemikiran dan reaksi mereka mengenai persidangan diraja awam ini.

Acara ini, yang meraikan ulang tahun rasmi , telah diakhiri dengan Puteri, bersama dengan Putera Wales dan ketiga-tiga anak mereka, Putera George, Puteri Charlotte dan Putera Louis menyaksikan penerbangan lintas udara yang dilakukan oleh Tentera Udara Diraja (RAF) di balkoni Istana Buckingham.

Middleton telah mengeluarkan mesej peribadi pada hari Jumaat, sebelum acara, menyatakan niatnya untuk menghadiri acara tersebut. Ini menandakan kehadiran awam rasmi pertama Puteri Wales pada Disember 2023 di Sandringham.

Walaupun diraja itu menyatakan bahawa dia “belum keluar dari hutan lagi,” mengenai selepas pembedahan perut yang dirancang awal tahun ini, dia berkata dia sedang membuat kemajuan yang baik. Middleton telah latihan terakhir untuk Perarakan Hari Lahir Raja, minggu sebelumnya, pada 8 Jun.

“Saya sedang belajar untuk bersabar, terutamanya dengan ketidakpastian,” berkongsi pada 14 Jun. “Menerima setiap hari seperti biasa, mendengar badan saya, dan membenarkan diri saya untuk meluangkan masa yang diperlukan untuk sembuh.”

Ketiadaan Middleton daripada kehidupan awam awal tahun ini telah menjadi subjek , dan juga , mengenai kesihatan dan keberadaan beliau, jadi kehadiran beliau di perarakan hari Sabtu telah disambut dengan minat yang besar di dunia maya.

Pengguna media sosial di X (dahulunya Twitter) telah menyedari betapa baiknya rupa Middleton dalam gaun dan topi monokromatiknya, serta sorakan daripada penonton di sepanjang laluan keretanya.

Penggemar diraja juga telah menonton anak-anak Putera dan Puteri Wales, kerana Trooping the Colour adalah salah satu daripada beberapa acara di mana seluruh keluarga dilihat bersama. Mereka terutamanya mencatatkan tingkah laku lucu Putera Louis, 6, yang menari mengikut irama kira-kira 400 pemuzik yang berarak dalam perarakan itu.

Di tempat lain, penonton telah menyedari betapa halus Puteri Charlotte, 9, telah memberitahu adiknya bagaimana untuk berdiri dengan betul semasa lagu kebangsaan Britain, “God Save The King.”

Putera Louis telah terkenal dengan mencuri perhatian di acara-acara istiadat. Pada Mei 2023, Louis telah melambai-lambai, dan secara amnya kelihatan agak tidak berminat semasa upacara pertabalan datuknya, menjadi tular kerana tingkah lakunya. Dia sebelum ini telah menjadi bahan meme untuk wajah lucunya semasa sambutan Platinum Ratu Elizabeth II pada Jun 2022, malah keluar di hadapan ibunya.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.