Borang cukai dan pensel

(SeaPRwire) –   (WASHINGTON) — Pada Hari Cukai ini, bayaran balik kelihatan lebih besar untuk pembayar cukai.

Menurut statistik terkini IRS, purata bayaran balik cukai pendapatan sehingga musim ini adalah $3,011, naik $123 daripada tahun lalu. Dua daripada tiga pembayar cukai mengharapkan untuk menerima bayaran balik.

IRS menggalakkan peningkatan perkhidmatan pelanggan yang agensi laksanakan sejak menerima puluhan bilion dolar dalam dana baharu melalui Akta Pengurangan Inflasi Demokrat.

Mengeluarkan bayaran balik lebih cepat — kepada sesetengah orang hanya dalam masa satu minggu — adalah sebahagian daripada promosi itu.

Sehingga kini, IRS telah mengeluarkan lebih daripada $200 bilion dalam bayaran balik melalui awal April, dan nombor terkini agensi menunjukkan bahawa 101 juta orang telah mengemukakan pulangan pada musim cukai ini.

Daripada memotong masa tunggu telefon kepada tiga minit pada musim cukai ini, berbanding purata 28 minit pada 2022. Ini telah menjimatkan pembayar cukai 1.4 juta jam masa tunggu dan agensi telah menjawab 3 juta lebih panggilan berbanding tempoh masa yang sama.

“Musim pengemukaan ini, IRS telah membina kejayaan masa lalu dan mencapai tahap baharu,” kata Setiausaha Kewangan Janet Yellen dalam panggilan bersama wartawan pada hari Jumaat.

“Ia menunjukkan bahawa apabila ia mempunyai sumber yang diperlukan, ia akan memberikan perkhidmatan kepada pembayar cukai yang layak — dan meningkatkan penyiasatan ke atas pengemukakan kompleks di mana terdapat risiko pengelakan cukai.”

“Apabila kita melakukan itu,” kata Werfel, “bukan sahaja kita membuat sistem cukai berfungsi lebih baik kerana ia lebih mudah dan lebih teratur untuk memenuhi obligasi cukai anda. Tetapi juga kita mengumpul lebih banyak wang untuk Perbendaharaan AS dan mengurangkan defisit kita. IRS merupakan pelaburan yang baik.”

Inisiatif utama baru-baru ini termasuk pengejaran agresif ke atas penerima pendapatan tinggi yang tidak membayar obligasi cukai penuh mereka, seperti orang yang salah mengurangkan penerbangan peribadi di jet korporat dan mereka yang sekadar tidak mengemukakan.

Ini juga merupakan musim cukai pertama di mana IRS telah melancarkan program yang dipanggil Direct File, sistem pengemukaan cukai elektronik percuma kerajaan yang tersedia untuk pembayar cukai di 12 negeri yang mempunyai borang W-2 yang mudah dan mendakwa potongan standar.

Jika Direct File berjaya dan dikembangkan untuk kegunaan awam secara umum, program itu boleh mengubah cara orang Amerika mengemukakan cukai mereka dan berapa banyak wang yang mereka belanjakan untuk menyelesaikannya. Itu jika agensi dapat melihat program itu melalui pembangunannya walaupun ancaman terhadap pembiayaannya.

Akta Pengurangan Inflasi pada mulanya termasuk $80 bilion untuk IRS.

Walau bagaimanapun, Ahli Republikan House berjaya menyelamatkan sebahagian wang itu. Mereka membina pengurangan $1.4 bilion kepada IRS ke dalam pakej penurunan hutang dan belanjawan yang diluluskan Kongres musim panas lalu. Persetujuan berasingan akan mengambil $20 bilion tambahan daripada IRS dalam tempoh dua tahun untuk dipindahkan ke program bukan pertahanan lain.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.