Ed Sheeran, Diljit Dosanjh

(SeaPRwire) –   Penyanyi Inggeris Ed Sheeran menyanyi buat kali pertama dalam bahasa Punjab semasa berkongsi pentas dengan penyanyi dan pelakon India Diljit Dosanjh semasa sebuah konsert di Mumbai pada hari Sabtu, memberikan kegembiraan kepada peminat kedua-dua superstar tersebut. 

Sheeran, yang mengadakan persembahan di Padang Lumba Kuda Mahalaxmi, menjemput Dosanjh untuk menyertainya di atas pentas untuk menyanyikan lagu bintang India tersebut yang bertajuk . Dosanjh mengetuai persembahan dengan Sheeran menyanyi bersama-sama korus sambil bermain gitar.

Kedua-dua mereka telah memuat naik video kerjasama tersebut ke atas akaun Instagram mereka. Sheeran membuat komen: “Berjaya membawa keluar @diljitdosanjh malam ini di Mumbai dan menyanyi dalam bahasa Punjab buat kali pertama. Saya bergembira berada di India, dan banyak lagi yang akan datang!”

Dosanjh memuat naik video yang serupa ke atas akaun Instagramnya, dan menulis “Brother menyanyi dalam BAHASA PANJABI buat kali pertama,” menggunakan ejaan alternatif untuk bahasa tersebut.

Persembahan ini bukanlah kali pertama Sheeran membuat persembahan dalam bahasa selain bahasa Inggeris. Beliau telah merakamkan versi lagu hit beliau “Thinking Out Loud” dalam . Beliau juga menyanyi dalam bahasa Sepanyol pada dua yang dikeluarkan dengan kerjasama penyanyi dari Colombia J Balvin, dan menulis lagu , dengan bahagian lirik dalam bahasa Twi, bahasa yang digunakan di Ghana, dengan penyanyi-penulis lagu dan penyanyi rap dari Ghana-Inggeris di Ghana.

Dosanjh turut menjalin kerjasama dengan artis berbahasa Inggeris yang lain dan mengeluarkan pada tahun lalu.

Percubaan pertama Sheeran dalam bahasa Punjab mendapat . Akaun Dosanjh memuat naik lebih banyak rakaman sebelum konsert, menunjukkan orang ramai, dan mengadakan temu ramah dengan peminat selepas persembahan kejutan tersebut.

“Penonton mula menari dan bersorak serta menikmati persembahan. ‘Lover’ adalah perasaan terbaik yang pernah ada,” kata peminat dalam video tersebut. Rakannya menambah: “Peminat yang sangat hebat, saya fikir beliau benar-benar menghidupkan rancangan ini, dan saya menyukainya.”

“Saya tidak akan melupakan malam ini,” kata seorang yang lain. 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.