Coney Island Drowning

(SeaPRwire) –   Dua remaja perempuan telah meninggal dunia semasa berenang di Pantai Coney Island di Brooklyn, New York, kata polis.

Polis menerima panggilan kecemasan untuk menyelamat di kawasan Stillwell Avenue dan Boardwalk West pada pukul 8:10 malam Jumaat, kata Jabatan Polis New York dalam satu kenyataan.

Pegawai yang tiba di lokasi diberitahu bahawa dua wanita muda, berusia 17 dan 18 tahun, telah masuk ke dalam air dan hilang dari pandangan, kata polis.

Polis dari unit penerbangan, pelabuhan, dan selam jabatan itu menjalankan pencarian. Penyelam akhirnya mengeluarkan kedua-dua wanita muda itu dari air, kata polis.

Para perenang dihantar ke NYC Health and Hospitals/Coney Island di mana mereka disahkan meninggal dunia, menurut polis, yang mengatakan siasatan sedang dijalankan.

Saksi memberitahu WABC-TV bahawa hujan lebat bermula dan kebanyakan orang di pantai mencari perlindungan, tetapi dua wanita muda itu masuk ke dalam air laut yang bergelora.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.