2018 From Paris With Love Children's Hospital Los Angeles Gala

(SeaPRwire) –   YouTuber Colleen Ballinger kembali ke YouTube selepas beberapa bulan dihalang berikutan tuduhan tidak senonoh bersama kanak-kanak di talian dan interaksi tidak senonoh di pentas bersama peminat yang masih kecil ketika itu. Bertajuk “Fall vlog”, ini merupakan video pertama Ballinger sejak Jun lalu apabila dia menjawab kontroversi melalui lagu dalam video 10 minit yang tidak disukai penonton.

Dalam klip video baru berdurasi 13 minit yang dimuatnaik ke saluran vlog kedua Ballinger, dia mula dengan meminta maaf kerana lama tidak aktif dan menganggap klip sebelumnya “memalukan, untuk katakan sedikit”.

“Saya dituduh melakukan perkara yang sangat buruk dan saya marah,” katanya. “Seharusnya saya hadapi situasi itu dengan kematangan dan empati, tetapi saya biarkan ego menguasai dan saya kecewa dengan diri saya.”

Ballinger dikenali dengan watak Miranda Sings, satira mengenai pelakon teater yang berfikiran tinggi tetapi tidak dapat menyanyi. Dia mempunyai tiga saluran YouTube – saluran utama di mana dia muatnaik video sebagai dirinya, mengenai keluarga dan kehidupannya dengan lebih 8.41 juta pelanggan; satu untuk Miranda Sings dengan lebih 10.6 juta pelanggan; dan saluran vlog di mana dia memuatnaik video baru ini, yang telah mengumpulkan lebih 3.42 juta pelanggan.

Tuduhan tingkah laku tidak wajar bermula pada 2020 apabila seorang YouTuber bernama Adam McIntyre memuatnaik video mengenai pengalamannya bersama Ballinger. , katanya dia datang dengan idea kandungan untuknya tetapi tidak dibayar. Antara lain, dia kata Ballinger dan rakan karibnya, Kory DeSoto, hantar pakaian dalam kepadanya ketika berusia 13 tahun. Kemudian dia dan membuat video menjawab situasi itu. Pada awal Jun 2023, seorang YouTuber bernama KodeeRants memuatnaik video membincangkan pengalaman mereka bersama Ballinger dan menjadi pemangkin orang lain berkongsi interaksi mereka. Mereka anggap perbualan itu tidak wajar. Pada 28 Jun, Ballinger menjawab kontroversi dalam video berlagu sambil .

Pada Julai, Trisha Paytas kata podcastnya bersama Ballinger berakhir selepas Johnny Silvestri, seorang peminat yang berbual dengan TIME mengenai pengalamannya, kata dan ada “majlis tontonan” kandungannya – yang hanya boleh diakses oleh pelanggan berusia 18 tahun ke atas yang berlangganan. “Saya malu dengan peminat yang dia hantar mesej itu,” kata Paytas memuatnaik pada 3 Julai, menambah dia sudah berhenti bercakap mengenai situasi itu. “Ini tidak sepatutnya berlaku. Dan sekali lagi, ini memalukan pekerja seks kerana ini tersebar dan kelihatan kami seolah-olah pelaku jenayah kerana digunakan dengan cara ini.”

Dalam video pertama baru yang dimuatnaik pada 18 Nov, Ballinger kata, “Dalam tempoh 15 tahun kerjaya saya, terdapat masa di mana saya tidak matang dan tidak wajar dalam beberapa lawakan saya. Ada masa di mana saya tidak cukup memikirkan beberapa interaksi dengan peminat, dan kerana tingkah laku itu, orang tercedera.”

Ballinger kata dia rasa “sangat malu” kerana menyakiti orang lain, dan itu tidak pernah menjadi niatnya. Dia mengakhiri bahagian permintaan maaf formal dalam video itu dengan mengatakan dia mengambil masa jauh untuk fokus kepada diri dan keluarganya. Ke depannya, katanya, dia akan lebih peka terhadap ruang yang dicipta untuk peminatnya di talian dan mahu menjadi contoh orang yang boleh tumbuh dan belajar dari kesilapan.

Ballinger kemudiannya memberi maklumat apa yang dilakukannya sejak Jun, mengatakan dia gunakan kebanyakan masa itu untuk terapi. Baki video adalah vlog tradisional, menunjukkan Ballinger melakukan kerja-kerja di sekitar rumah, berbual mengenai kandang ayamnya, dan berbual dengan peminatnya. Dan pada Ahad, Ballinger mengikuti dengan vlog kedua bertajuk “Apa Yang Saya Lakukan”.

Reaksi kebanyakannya positif, dengan ramai memberi komen “Syukur anda kembali!” dan “Kami rindukan anda!”. Tetapi semakin ramai pengkritik bersuara di luar komen mengenai video itu.

Dalam video bertindak balas terhadap klip Ballinger, McIntyre memanggilnya “tamparan di muka”, mengatakan ini hanyalah langkah taktikal daripada Ballinger kerana jika dia tidak memuatnaik video baru dalam enam bulan selepas yang terakhir, salurannya akan ditarik balik pendapatan. , platform itu mengekalkan hak untuk menarik balik pendapatan saluran jika tidak aktif selama enam bulan atau lebih.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)