Final U.S. Presidential Debate Between President Trump And Democratic Candidate Joe Biden

(SeaPRwire) –   Jutaan penonton dijangka akan menyaksikan perdebatan presiden pertama pilihan raya 2024 pada 27 Jun, yang menyaksikan pertemuan semula antara dan .

Perdebatan pertama dianjurkan oleh CNN, sementara perdebatan kedua pada bulan September akan dianjurkan oleh ABC. Penonton boleh menyaksikan perdebatan pertama secara langsung pada hari Khamis pada pukul 9 malam ET di CNN, CNN International, CNN en Español, dan CNN Max. Ia boleh distrim tanpa log masuk kabel di CNN.com. Ia dijangka berlangsung selama 90 minit.

Rangkaian itu telah menyatakan bahawa ia juga akan menyediakan suapan produksinya kepada rangkaian lain dan saluran digital, menurut , tetapi akan mewajibkan pesaing mematuhi beberapa syarat—termasuk menambah logo rangkaian di skrin dan menahan diri daripada menambah sauh dan pengulas mereka sendiri semasa rehat atau mana-mana bahagian siaran lain.   

Perdebatan presiden biasanya merupakan salah satu siaran yang paling banyak ditonton dalam setahun di Amerika Syarikat. Lebih daripada 73 juta orang menonton perdebatan presiden pertama antara Trump dan Biden pada bulan September 2020. 

Beberapa peraturan baru, yang telah diluluskan oleh kedua-dua calon, akan diperkenalkan untuk mengelakkan pengulangan perdebatan presiden pertama pilihan raya 2020, yang sebahagian besarnya lari daripada topik. Mikrofon akan dibisukan, dan calon akan bertemu di atas pentas tanpa penonton langsung buat pertama kali.

Perdebatan itu juga akan menampilkan sepasang rehat komersial sepanjang siaran 90 minit, mencabar tradisi perdebatan di mana iklan tidak dibenarkan di bawah peraturan yang ditetapkan oleh Suruhanjaya Perdebatan Presiden bukan parti, yang secara tradisinya mengawal perdebatan.

“Kita akan melihat kembali perdebatan ini dan kita akan melihat beberapa perkara yang baik dan beberapa yang buruk,” kata Patrick Stewart, profesor sains politik di University of Arkansas. “Yang baik ialah calon tidak boleh menipu sistem dan mengubahnya menjadi perlawanan gusti profesional. Bahagian yang buruk ialah kita telah mengkomersialkan perdebatan berbanding melayani kebaikan awam.” 

—Dengan laporan oleh Nik Popli/Washington

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.