Jane Fonda Earth Awards Time Magazine cover

(SeaPRwire) –   Apabila kami memberikan anugerah pada tahun lalu, matlamat kami adalah untuk menonjolkan individu yang tindakan mereka memberi kesan yang tidak terhapus ke atas usaha global untuk menangani salah satu krisis yang paling genting yang dihadapi planet kita: perubahan iklim.

Dalam tahun sejak itu, taruhan menjadi lebih jelas—2023 adalah tahun paling panas yang pernah dialami dunia sejak rekod bermula—dan mereka yang telah mengabdikan diri kepada kerja penting ini telah memperkukuhkan dedikasi mereka. Kumpulan pemenang tahun ini diiktiraf untuk kepimpinan berpengaruh mereka, sama ada di pentas atau di hutan hujan, dalam membentuk masa depan yang lebih lestari.

Pelakon dan aktivis memfokuskan tenaganya ke arah perjuangan iklim pada tahun 2019 dengan Fire Drill Fridays. Hari ini, beliau bekerja untuk memilih pemimpin iklim di semua peringkat kerajaan. ialah profesor kanan perancangan bandar dan dasar alam sekitar di Universiti Texas Selatan (TSU) dan pengarah pengasas Pusat Bullard untuk Keadilan Alam Sekitar dan Iklim di TSU. Kerja tanpa henti beliau selama 45 tahun lalu, mungkin lebih daripada sesiapa lagi, telah meletakkan asas untuk gerakan keadilan alam sekitar hari ini. , seorang pemimpin Waorani dan pengasas bersama Amazon Frontlines dan Ceibo Alliance, ialah salah satu suara paling ghairah untuk hak masyarakat Pribumi dan tanah mereka. Pada tahun lalu, beliau berjaya menggesa pemberhentian pengeboran minyak di Taman Negara Yasuní Ecuador. Reka bentuk fesyen Uruguay menghasilkan tunjuk peragaan karbon neutral pertama pada tahun 2019 di bawah jenama sendiri, yang telah bebas plastik sejak itu. Sebagai pengarah kreatif untuk Chloé sehingga September 2023, beliau juga membantu jenama itu menjadi rumah fesyen mewah Eropah pertama untuk mencapai status B Corp. Dan dari Rumah Putih ke perbincangan iklim antarabangsa, , sebagai Duta Khas Presiden AS untuk Iklim, telah membentuk berbilang dasar. Kini, ahli politik berpengalaman itu telah meninggalkan peranan itu untuk menggalakkan sektor swasta dalam mempercepatkan peralihan tenaga bersih.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.