NCAA LSU Iowa Basketball

(SeaPRwire) –   BATON ROUGE, La. — Bayou Barbie akan menyertai WNBA.

Bintang LSU, Angel Reese secara rasminya mengisytiharkan dirinya untuk draf WNBA kurang daripada dua hari selepas tewas dalam pusingan Elite Eight bagi Women´s tournament.

Reese membuat pengumumannya melalui Instagram pada hari Rabu, menyatakan bahawa dia terinspirasi oleh persaraan jaguh tenis, Serena Williams dengan cara yang sama pada tahun 2022. Reese mengakui telah membuat keputusan untuk menjadi profesional sebelum March Madness bermula.

“Sudah tentu, saya suka buat semua perkara besar,” kata Reese kepada majalah itu. “Saya tidak mahu sebarang perkara asas.”

“Saya telah melakukan segala yang saya mahu di kolej,” tambah Reese. “Saya telah memenangi kejuaraan kebangsaan, saya telah mendapat Pemain Southeastern Conference Terbaik Tahun Ini, saya telah menjadi All-American. Matlamat utama saya adalah menjadi seorang profesional — dan menjadi salah seorang pemain bola keranjang terhebat yang pernah bermain, selama-lamanya. Saya rasa saya sudah bersedia.”

Reese mungkin akan menyertai Clark, pilihan utama oleh Indiana, sebagai salah seorang pemain teratas yang didraf pada 15 April.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.