Orang ramai menghadiri acara melihat gerhana matahari di Griffith Observatory di Los Angeles pada 21 Ogos 2017.

(SeaPRwire) –   Los Angeles tidak akan melihat gerhana matahari sepenuhnya, tetapi pemerhati langit akan dapat melihat gerhana matahari separa yang ketara bermula pada pukul 10:06 pagi. Bulan akan perlahan-lahan membuat jalannya melintasi matahari, mencapai puncak pada pukul 11:12 pagi.

Sebagai Los Angeles, terdapat upacara suara untuk gerhana matahari, termasuk beberapa yang dilakukan dengan lilin. Pada nota yang serupa, , sebuah bengkel meditasi dan yoga, akan diadakan di Griffith Observatory. Observatory itu sendiri juga menganjurkan tayangan gerhana matahari sepenuhnya seperti yang dilihat dari Belton, Texas. menganjurkan parti melihat percuma dengan aktiviti dan kacamata gerhana matahari. Peminat angkasa akan mahu kekal untuk menonton melalui teleskop James Webb di IMAX. menganjurkan parti melihat gerhana matahari dengan teleskop matahari dan ahli fizik angkasa yang hadir.

di kawasan Los Angeles yang lebih besar juga menganjurkan parti melihat di mana pemerhati langit boleh membuat kamera lubang jarum, mengintai langit melalui teleskop matahari, mengumpul kacamata melihat, dan mempelajari tentang gerhana matahari.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.