Orang ramai memerhatikan gerhana matahari penuh di Charleston, Carolina Selatan pada 21 Ogos 2017.

(SeaPRwire) –   Gerhana matahari akan datang akan membuat Little Rock, Ark., menjadi gelap di antara jam 1:51 tengah hari dan 1:54 tengah hari, memberikan penonton tiga minit untuk kekaguman berterusan yang menakjubkan. Penonton gerhana juga akan dapat menyaksikan lebih dari dua jam gerhana separa, bermula sekitar jam 12:30 tengah hari. Kerana negeri ini mungkin tidak akan melihat gerhana lain sehingga tahun 2044, penduduk memanfaatkannya dan telah merancang banyak cara untuk mengisi . Ini termasuk parti tontonan di Riverfront Park dan festival sepanjang minggu di kejiranan South of Main (SoMA). Orkestra Simfoni Arkansas akan menganjurkan satu “The Planets” oleh Gustav Holst sementara akan mengadakan parti, yang termasuk peluang untuk pertemuan jarak dekat dengan beberapa haiwan penghuni. akan mengadakan acara bercerita, , dan mengadakan maraton filem bertema gerhana dengan tayangan Fantasia dan 2001: A Space Odyssey.

Memandangkan laluan gerhana penuh akan merentangi lebih dari 100 batu di Arkansas, terdapat parti tontonan dan acara di seluruh Negeri Natural. Di Greenbrier, Ark., sekitar 45 minit dari ibu kota, mengadakan Pertunjukan Gerhana di bawah bintang. Bagi mereka yang ingin berada dekat dan peribadi dengan peristiwa angkasa ini, di Clarksville, Ark., membawa orang ramai untuk terjun dari kapal terbang selama tiga minit yang dijangkakan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.