Orang menggunakan cermin eklilp khas untuk menonton gerhana matahari, pada 21 Ogos 2017 di Schenectady, N.Y.

(SeaPRwire) –   Pada 8 April, bulan akan mula menutup matahari sekitar 3:18 p.m. di Buffalo, N.Y., mencapai totaliti pada 3:20 p.m. Untuk mendapatkan tempat duduk baris depan, pergi ke mana saintis-saintis NASA akan mengadakan ceramah sains dan pemegang tiket boleh menaiki bot, atau melawat semasa gerhana.

Di luar bandar, sedang mengadakan pesta tontonan di tengah-tengah paya dan padang rumput tumbuhan gelagah.

Di dalam bandar, pasukan besbol liga kecil Buffalo bekerjasama dengan NASA untuk pesta tontonan di Sahlen Field. Acara percuma ini akan menampilkan pakar angkasa dari Goddard Space Flight Center NASA dan Johns Hopkins Applied Physics Laboratory dan papan iklan tengah gelanggang akan menampilkan siaran langsung program NASA. Para saintis di Buffao State’s mengadakan pesta mereka sendiri dengan trak makanan, hiburan, dan pakar yang sedia menjawab semua soalan bertema gerhana.

sedang menuju ke Hamburg Fairgrounds untuk pesta yang penuh dengan aktiviti dan trak makanan mesra keluarga. Akan mengadakan kuliah tentang seni Burchfield yang menumpukan pada matahari, bulan dan bintang serta memperlihatkan pemburuan pencarian harta karun di seluruh taman. juga mengadakan pesta termasuk salam mesra haiwan, ruang tontonan luas, dan kuliah tentang tingkah laku haiwan semasa gerhana. Untuk sesuatu yang kurang berorientasikan kanak-kanak, mengeluarkan bir edisi terhad dan mengadakan Eclipse Bash.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.